GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο σκοτάδι ο Ιβάνοφ για το Σκοπιανό: Δεν έχω καμία ενημέρωση για τις εξελίξεις - "Καρφιά" κατά του Ζάεφ

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκε Ιβάνοφ σύμφωνα με σκοπιανά μέσα ενημέρωσης καθώς ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόρα...

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκε Ιβάνοφ σύμφωνα με σκοπιανά μέσα ενημέρωσης καθώς ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δεν τον έχει ενημερώσει για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό.
"Ο Ιβάνοφ δεν γνωρίζει τίποτα για το συμφωνημένο πλαίσιο, για το όνομα, ούτε σχετικά με τις δύο τελευταίες συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, σε Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη'', αναφέρει το γραφείο του Προέδρου της ΠΓΔΜ.

"Δεν έχουμε καμία πληροφορία σχετικά με τη σύνθεση, ούτε το έργο των νομικών ομάδων των δύο χωρών στην Αθήνα και το κείμενο της διμερούς συμφωνίας", τονίζει το γραφείο του προέδρου Ιβάνοφ.
Παράλληλα, το γραφείο Προέδρου σημειώνει πως ο πρόεδρος της πΓΔΜ δεν είχε λάβει πληροφορίες ούτε για το προτεινόμενο όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν, παρότι το είχε ζητήσει. "Έχει ζητήσει επανειλημμένως έγγραφα που σχετίζονται με τις συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένων του σχεδίου της διμερούς συμφωνίας για την υπέρβαση της διαφοράς στην ονομασία που παρέχεται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Η εκτίμηση είναι ότι διεξάγεται επιλεκτική ενημέρωση του προέδρου της πΓΔΜ", αναφέρει το γραφείο του Γκιόργκε Ιβανόφ.
Πηγή :mkd

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση