GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τρίτη φορά στο συμβούλιο Εφετών η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου

Της Άννας Κανδύλη Για μια ακόμη φορά, τρίτη στη σειρά, θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών η υπόθεση που αφορά τον πρώην επικεφαλής τη...

Της Άννας Κανδύλη
Για μια ακόμη φορά, τρίτη στη σειρά, θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών η υπόθεση που αφορά τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και συγκεκριμένα η κατηγορία εναντίον του περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, ώστε να οδηγηθεί η χώρα στα Μνημόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, αναιρώντας το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο ο Α. Γεωργίου απαλλασσόταν από την κακουργηματική κατηγορία της ψεύδους βεβαίωσης.
Πλην αυτής της υπόθεσης ωστόσο, στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου εκκρεμεί ακόμη μία που αφορά τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Σε αυτήν κατηγορείται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς του αποδίδεται ότι δεν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για τη διαβίβαση τον Νοέμβριο του 2010 των στοιχείων του ελλείμματος που αφορούσαν 2009.
Η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου έχει προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει ο ίδιος κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

1 σχόλιο

  1. Πολύ "ανεξάρτητη" δείχνει ότι είναι η Δικαιοσύνη!
    Πώς να αντέξει κανείς τόση "ανεξαρτησία"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση