GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του "Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ" για τη λήψη τραπεζικών δανείων

Ενεργοποιείται σταδιακά η δυνατότητα υποβολής αίτησης για τραπεζική χρηματοδότηση από όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονό...

Ενεργοποιείται σταδιακά η δυνατότητα υποβολής αίτησης για τραπεζική χρηματοδότηση από όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονόμησηκατ' οίκον ΙΙ», ενεργοποιείται σταδιακά από την προσεχή Δευτέρα 21 Μαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.exoikonomisi.ypen.gr ενεργοποιείται η επιλογή λήψης ή μη δανείου. Εφόσον ο ενδιαφερόμενος επιλέξει τη λήψη δανείου, θα ακολουθεί εντός 30 ημερών πιστοληπτικός έλεγχος από την εμπλεκόμενη τράπεζα, ώστε εντός 75 ημερών να εγκριθεί το δάνειο. Αν όμως επιλέξει τη μη λήψη δανείου, η αίτηση θα προωθείται προς οριστική υπαγωγή.

Για την αποφυγή προβλημάτων στο πληροφοριακό σύστημα, προβλέπεται και πάλι ο διαχωρισμός της επικράτειας σε τρεις ομάδες Περιφερειών και η τμηματική ενεργοποίηση της συγκεκριμένης επιλογής, ως εξής:

- Περιφέρειες Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Κ. Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτ. Ελλάδας από τις 21 Μαΐου στις 12 μ.μ.

- Περιφέρειες Δυτ. Μακεδονίας, Ιονίου, Στ. Ελλάδας, Πελοποννήσου, Β. Αιγαίου, Κρήτης από τις 29 Μαΐου στις 12 μ.μ.

- Περιφέρειες Αττικής, Ν. Αιγαίου, από τις 4 Ιουνίου στις 12 μ.μ.

Διευκρινίζεται ακόμη ότι:

• Η προθεσμία 30 ημερών προς τις τράπεζες για την πραγματοποίηση πιστωτικού ελέγχου λογίζεται από τη χρονική στιγμή που ο ενδιαφερόμενος επιλέξει στο πληροφοριακό σύστημα τη λήψη δανείου και επισυνάψει το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

• Το ποσό για την επιχορήγηση θα παραμένει δεσμευμένο μέχρι και 75 ημέρες από την ημερομηνία έναρξης υποβολής αίτησης δανείου για την οικεία Περιφέρεια. Εντός του διαστήματος αυτού θα πρέπει να εγκριθεί το δάνειο ή ο ενδιαφερόμενος να «θέσει» την αίτηση σε κατάσταση «προς υπαγωγή» χωρίς τη λήψη δανείου.

• Για τις αιτήσεις που εντάσσονται σε «ειδική περίπτωση», η προθεσμία των 75 ημερών λογίζεται από την ημερομηνία ηλεκτρονικής ενημέρωσης του ωφελουμένου για την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων για την έγκριση.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση