GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΟΜΒΕΣ Βενιζέλου: "Γενόσημο" το ΚΙΝΑΛ, "η κατεστραμμένη κοινωνία έφερε το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου..."

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Χειμωνά "Η Παραφροσύνη " μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Από τις ...

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Χειμωνά "Η Παραφροσύνη" μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Από τις παρεμβάσεις του, τι ξεχώρισε:

Όταν ο συγγραφέας αναφέρθηκε σκωπτικά στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι "το Κίνημα Αλλαγής είναι γενόσημο του ΠΑΣΟΚ..."

Αναφερόμενος στο πρώτο μημόνιο, αποκάλυψε ως απόλυτο βέβαιο ότι αν το 2010 το ΠΑΣΟΚ ζητούσε, όπως εισηγείτο μόνο ο ίδιος, την ψήφισή του από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, η ΝΔ αν δεν συναινούσε θα διασπάτο. (Υπενθυμίζεται ότι τότε ψήφισε Ναι από τη ΝΔ μόνο η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία διεγράφη από τον Αντ. Σαμαρά).

Επεσήμανε ότι "αν δεν είχε μεσολαβήσει η διετία 2007-2009 δεν θα είχαμε αριθμούς οι οποίοι μας εξέθεταν στις διεθνείς αγορές και μας οδήγησαν σε κρίση αφερεγγυότητας"

Μιλώντας για ευθύνες και των πολιτών είπε ότι "η κοινωνία επηρεάστηκε από τη δικτατορία πιο πολύ από το πολιτικό σύστημα το οποίο μετά τη μεταπολίτευση προσαρμοζόταν για να μπορεί να υπάρχει. Η δικτατορία κατέστρεψε την κοινωνία. Το πολιτικό σύστημα έπρεπε να διαχειριστεί μια κοινωνία που ήθελε να δει τα χαρακτηριστικά της να μετατρέπονται από κοινωνικά σε πολιτικά. Αυτό έφερε το ΠΑΣΟΚ....". 

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος "μίλησε για εθνικό, κοινωνικό και πολιτικό ριζοσπαστισμό, για μη προνομιούχους, για μικρομεσαίους... Μίλησε και αντιδυτικά και αντιαμερικανικά και αντιευρωπαϊκά και υποσχέθηκε πράγματα με τα οποία απέκτησε μια δυναμική, κυριάρχησε στην αντιπολίτευση και έγινε κυβέρνηση. Και φυσικά ως κυβέρνηση δεν μπορούσε να εφαρμόσει μία σειρά από θεμελιώδεις υποσχέσεις... Φαντάζεστε η χώρα να έφευγε από την τότε ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ;"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση