GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν προβλήματα της χώρας - Η Ελλάδα, θα προχωρήσει μπροστά

"Είμαι εδώ για να τιμήσω έναν καλό φίλο, έναν καλό συνάδελφο, έναν σπουδαίο πολιτικό. Έναν πολιτικό που ξεχώρισε για την ποιότητα, γ...

"Είμαι εδώ για να τιμήσω έναν καλό φίλο, έναν καλό συνάδελφο, έναν σπουδαίο πολιτικό. Έναν πολιτικό που ξεχώρισε για την ποιότητα, για τον χαρακτήρα, για το ήθος του. Έναν πολιτικό που ήξερε πώς να είναι αποτελεσματικός".
Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι την ομιλία του από κεντρική αίθουσα ξενοδοχείου της Καρδίτσας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο π. υφυπουργός Παιδείας και π. βουλευτής Καρδίτσας Σπύρος Ταλιαδούρος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.
Σήμερα με μεγάλη γενναιότητα, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, δείχνει ο ίδιος, τον δρόμο της ανανέωσης. Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να τονίσει πως δεν είναι εύκολο να φεύγεις από την πολιτική και τολμώ να πω, εξήγησε, ειδικά σε μια συγκυρία, όπου το κόμμα το οποίο εκπροσωπείς, θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα βγάλει τέσσερις βουλευτές στην Καρδίτσα.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε το έργο του κ. Ταλιαδούρου σημαντικό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παρουσία στην εκδήλωση της π. υπουργού Παιδείας Μαριέτας Γιαννάκου, την οποία χαρακτήρισε σπουδαία πολιτικό, η οποία όπως είπε, με θάρρος και απέναντι σε πολλές αντιδράσεις, προχώρησε τότε μαζί με τον Σπύρο, και τους υπόλοιπους συνεργάτες στο υπουργείο Παιδείας τολμηρές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, αναφερόμενος στη συνέχεια αναλυτικά σε αυτές.
Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για προσπάθειες κάποιων να μετατρέψουν τη δημόσια ζωή, σε έναν αγώνα λάσπης. Όπως έχετε διαπιστώσει, διευκρίνισε, δεν ακολουθώ τους αντιπάλους μου στον κατήφορο της χυδαιότητας, της διαβολής και της ακραίας πόλωσης. Δεν είναι κάτι που θέλω να κάνω, γιατί ξέρω πως δεν θα κάνει καλό στη χώρα, κατέληξε ο ίδιος.
Ωστόσο, πρόσθεσε, τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν προβλήματα της χώρας, η Ελλάδα, θα προχωρήσει μπροστά, οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα, και είμαστε εδώ για ακριβώς αυτό το λόγο, για να κάνουμε καλύτερη, τη ζωή των πολλών, είμαστε εδώ για να δούμε πώς θα φέρουμε νέες δουλειές, και καλύτερους μισθούς και στις πόλεις αλλά και στην περιφέρεια. Παράλληλα τόνισε, πως στην πολιτική του ψέματος και των υποσχέσεων αντιπαραθέτουμε λίγα λόγια και πολλά έργα, και στην λογική του διχασμού και του μίσους βάζουμε απέναντι την ενότητα και την αλληλεγγύη των Ελλήνων.
Ειδική αναφορά ο κ. Μητσοτάκης έκανε και στο σχέδιο καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που παρουσιάστηκε πρόσφατα, λέγοντας:
"Το σχέδιό μας είναι ένα σχέδιο που μπορεί να πετύχει, ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 4% το οποίο μπορεί να μην λέει κάτι για αυτούς που δεν είναι οικονομολόγοι, ισοδυναμεί όμως με 600.000 νέες θέσεις εργασίας, με ποιότητα και με αξιοπρεπείς απολαβές".
Με αυτό τον τρόπο, εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, μπορούμε να εξασφαλίζουμε ότι κάθε χρόνο, θα δίνουμε 1 δισ. ευρώ, ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, στους 800.000 συμπολίτες μας που το χρειάζονται σήμερα περισσότερο παρά ποτέ. Θυμίζω, ανέφερε, ο πρόεδρος της Ν.Δ. λέγοντας πως η πολιτική του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι πολιτική της ΝΔ.
Ο ίδιος μίλησε στη συνέχεια για μικρά χαμηλότοκα δάνεια, σε συμπολίτες μας που βρέθηκαν στο περιθώριο, ώστε να ξαναμπούν στην αγορά με οικογενειακές, με προσωπικές επιχειρήσεις. Ακόμα αναφέρθηκε σε ελαστικότερα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας, στηρίζοντας την επιμόρφωση των ανέργων, τονίζοντας:
"Θα στηρίξουμε και τον θεσμό της οικογένειας σε όλη την ελληνική επικράτεια. Κανένα ελληνόπουλο εκτός παιδικού σταθμού, δέσμευση δική μου προσωπική, δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας".
Ο Σπ. Ταλιαδούρος
Την απόφασή του να συνεχίσει την συμμετοχή του στα κοινά, αλλά να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ανακοίνωσε στην ίδια εκδήλωση ο Σπύρος Ταλιαδούρος. Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε από καρδιάς την οικογένειά του και όσους τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους στις 9 εκλογικές αναμετρήσεις που εξελέγη βουλευτής Καρδίτσας.
Αναφερόμενος στο έργο του στη Ανώτατη Εκπαίδευση, την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών ως υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα την Ανώτατη Εκπαίδευση, αναφέρθηκε στη συνεχή του προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητάς της, ώστε τα ελληνικά δημόσια ΑΕΙ να είναι ανταγωνιστικά μέσα στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον. Ο κ. Ταλιαδούρος αναφέρθηκε αναλυτικά στο σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε στον τομέα της εκπαίδευσης στην Καρδίτσα όλα αυτά τα χρόνια ενώ μίλησε και για αδιαμφισβήτητη ανάγκη για πολιτικές και οικονομικές αλλαγές στην χώρα, προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία και κατά συνέπεια η ελληνική κοινωνία.
«Η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αστοχήσει σε όλα τα μέτωπα και δεν διαθέτει κανένα σχέδιο συνολικά για τη χώρα. Η δημόσια Υγεία έχει τεράστια προβλήματα, στην Παιδεία έχουμε πειράματα και αυτοσχεδιασμούς, η Οικονομία βυθίζεται. Οι πολίτες ζητούν να προχωρήσουμε μπροστά με τόλμη και ρεαλισμό».
Ο πρώην υφυπουργός τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτάξει με έμφαση το αίτημα των διαρθρωτικών αλλαγών, αναδεικνύοντας τη σημασία ενός πλέγματος γενναίων μεταρρυθμίσεων για την αναζωογόνηση της οικονομίας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη. «Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της οικονομίας και της κοινωνίας. Πρόγραμμα, που έχει τρεις βασικούς άξονες: τη μείωση της φορολογίας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» αναπτύσσοντας αναλυτικά τις βασικές αλλαγές που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία ο Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας, ο οποίος τόνισε πως ο Σπύρος Ταλιαδούρος υπηρέτησε τον πολίτη με σεβασμό και αξιοπρέπεια, προσθέτοντας πως μοιράζεται πολλά χρόνια κοινής πολιτικής πορείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση