GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε την υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη στο Ψυχικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε απόψε την υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη, στην πλατεία Ζογγολόπουλου στο ...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε απόψε την υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη, στην πλατεία Ζογγολόπουλου στο Ψυχικό, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν πρωτοποριακό χώρο.

Όπως σημείωσε, η υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού είναι η πρώτη στο είδος της στην Ελλάδα, δεν υπάρχει άλλο προηγούμενο, και επισήμανε την σημασία της, καθώς αφορά έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους γλύπτες μας, τον Γιώργο Ζογγολόπουλο.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ για έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει παγκόσμια λάμψη, πανελλήνια λάμψη αλλά ο καλλιτεχνικός «ομφαλός» του είναι εδώ. Αν παρομοιάσουμε το έργο του Ζογγολόπουλου με κύκλους, ο βασικός κύκλος, ο πρώτος κύκλος ξεκινάει από εδώ. Κι αυτό οι Ψυχικιώτες πρέπει να το τιμήσουν. Και να θυμόμαστε -όπως είπα πριν- ο Γιώργος Ζογγολόπουλος εκτός από μεγάλος καλλιτέχνης, ήταν ένας σημαντικός άνθρωπος, πραγματικά όπως ταιριάζει σ΄ ένα μεγάλο καλλιτέχνη», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, ευχήθηκε να εμπλουτισθεί αυτή η υπαίθρια Γλυπτοθήκη με περισσότερα έργα του Ζογγολόπουλου και πρόσθεσε «Αισθάνομαι, επίσης, μεγάλη τιμή, γιατί ορισμένα από το έργα του, και κυρίως το Ζάλογγο, βρίσκεται μέσα στην Προεδρία της Δημοκρατίας και είναι το πρώτο το οποίο βλέπουν και οι καλεσμένοι μας -και ιδίως οι Αρχηγοί Κρατών- όταν μπαίνουν, σε επίσημη επίσκεψη, μέσα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Χαίρομαι, πραγματικά, γιατί αυτό το έργο που συμβολίζει πολλά, το έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου, είναι εκείνο το οποίο διδάσκει σε κάθε έναν που μπαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο την Ελλάδα μας».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση