GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Κ. Βελόπουλου: «Θέλουν ΑΙΜΑ κάποιοι! Θα έχουμε ΘΥΜΑΤΑ!..»

Ο Τόσκας ΚΩΦΕΥΕΙ… Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν τα φαινόμενα βίας κατά του πολιτικού κόμματος «Ελληνική Λύση» με πρωταγωνιστές ακραί...

Ο Τόσκας ΚΩΦΕΥΕΙ…

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν τα φαινόμενα βίας κατά του πολιτικού κόμματος «Ελληνική Λύση» με πρωταγωνιστές ακραία στοιχεία από ετερόκλητους και διαφορετικούς δήθεν πολιτικούς σχηματισμούς, που έχουν σκοπό να παρακωλύσουν τις ομιλίες του προέδρου του Κυριάκου Βελόπουλου, να διακόψουν τις εκδηλώσεις και να δημιουργήσουν επεισόδια.
Τεράστιες οι ευθύνες που καταλογίζουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τις εντολές που δίνει στις αστυνομικές αρχές.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος «απαντάει» στις μεθοδεύσεις με αναφορά του ενώπιον του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, με εξώδικο προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα και την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, και μηνυτήρια αναφορά κατά των Χρήστου Παπαζαφείρη, Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και Θεμιστοκλή Νικολή, Αστυνομικού Διευθυντή Βορειοανατολικού Τομέα.

Βελόπουλος: «Σε κάθε ομιλία μου δημιουργούν ένταση κι επεισόδια»
Στην εξώδικη διαμαρτυρία του ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Είναι ευτύχημα που δεν θρηνούμε θύματα. Και πραγματικά, δε θέλω να γίνει ο φόβος μου πράξη για να κινητοποιηθείτε ως αρμόδιοι Φορείς. Δε θα σταθώ στο πολιτικό αντίκτυπο και τις σκοπιμότητες που αναρχικοί, οπαδοί του Σώρρα και οπαδοί της Χρυσής Αυγής επιμένουν να προσέρχονται σε κάθε ομιλία μου και να δημιουργούν ένταση κι επεισόδια. Δε θα σταθώ στο ότι βιντεοσκοπούν τα επεισόδια με σκοπό να τα ανεβάσουν μετά σε διάφορες ιστοσελίδες ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον τρόπο που αυτοί θέλουν , επιλεκτικά κι αποσπασματικά για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Δε θα σταθώ ούτε στις ύβρεις και στις απειλές που εξαπολύουν προς το πρόσωπό μου».

Άψογα οργανωμένες οι επιθέσεις «αγνώστων»
Ο πρόεδρος του πολιτικού κόμματος «Ελληνική Λύση», Κυριάκος Βελόπουλος παραθέτει τα ακόλουθα ακραία περιστατικά:

«Την 24η Ιανουαρίου 2018 , ημέρα Τετάρτη, στο χώρο του Δημαρχείου Ελευσίνας, και πλέον συγκεκριμένα στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στον πρώτο όροφο του Δημοτικού Μεγάρου, έλαβε χώρα ομιλία μου, ως Προέδρου του πολιτικού κόμματος ‘’Ελληνική Λύση’’. Η ομιλία ήταν προγραμματισμένη για τις 18.00 και ξεκίνησε περί ώρα 18.30. Μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν περί τα 300 άτομα, απλοί πολίτες οι οποίοι είχαν έρθει να ακούσουν την ομιλία μου. Κάποιοι εξ αυτών ήταν προχωρημένης ηλικίας ενώ μέσα στην αίθουσα υπήρχαν και κάποια ανήλικα μετά των συνοδών τους.

Περί τις 19.15 και ενώ η ομιλία ολοκληρωνόταν, περί τα 30 – 35 άτομα, αγνώστου ταυτότητας, εισήλθαν στο χώρο του Δημαρχείου και, κατευθύνθηκαν προς το χώρο όπου πραγματοποιούνταν η ομιλία, φωνάζοντας πλειάδα συνθημάτων και απειλών. Τα άτομα αυτά, κατά κύριο λόγο άνδρες, ήταν ενδεδυμένοι με μαύρα ρούχα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες. Μεταξύ αυτών ευρίσκοντο 4-5 κοπέλες οι οποίες δεν φορούσαν κουκούλες. Πολλοί εξ αυτών έφεραν αιχμηρά αντικείμενα στα χέρια τους, πτυσσόμενα γκλοπς. Δυο τρεις έφεραν σακίδια πλάτης με άγνωστο περιεχόμενο, ενώ κάποιοι άλλοι κρατούσαν στα χέρια τους αντιασφυξιογόνες μάσκες».



Άτομα με κουκούλες φώναζαν «Βελόπουλε, θα σε ξεκοιλιάσουμε»!
Και συνεχίζει στην εξώδικη διαμαρτυρία του ο Κυριάκος Βελόπουλος για τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελευσίνας: «Οι άγνωστοι προσπέρασαν την αστυνομική φύλαξη που βρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου, κατευθύνθηκαν προς τον πρώτο όροφο, που πραγματοποιούνταν η ομιλία. Όσο ανέβαιναν τις σκάλες, φώναζαν διάφορες υβριστικές κι απειλητικές φράσεις, άκρως ενδεικτικώς ‘’Θα πεθάνετε’’ , ‘’Ήρθε η ώρα σας’’ κλπ. Φτάνοντας στον πρώτο όροφο, κατευθύνθηκαν απειλητικά και μαζικά προς την είσοδο της αίθουσας, με σκοπό να εισέλθουν στο χώρο. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν κατέστη εφικτό, καθώς κάποιοι εκ των παρευρισκομένων σηκώθηκαν και στάθηκαν στην είσοδο προκειμένου να μη δημιουργηθούν επεισόδια και να μην κινδυνεύσουν οι πολίτες. Κάποιοι διέκριναν στα χέρια του ενός ένα καδρόνι, ενώ κάποιος άλλος φορούσε στα χέρια του κοκάλινα γάντια, ικανά να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη σε κάποιον. Σε πολλούς από τους παρευρισκομένους προκλήθηκε φόβος και ανησυχία ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή από τη συμπεριφορά αυτή των εισβολέων.

Μη δυνάμενοι να εισέλθουν στο χώρο, άρχισαν να πετούν προς τα άτομα που βρίσκονται στην αίθουσα αυγά και γιαούρτια και να εξαπολύουν περαιτέρω ύβρεις κι απειλές. Φράσεις όπως ‘΄Βελόπουλε θα σε τελειώσουμε΄΄, ΄΄Ήρθε η ώρα σου΄΄, ΄΄ Θα σας κάψουμε’’, με αποτέλεσμα το πλήθος να ταραχτεί και να ανησυχήσει ακόμα και για τη ζωή του. Μάλιστα μια ηλικιωμένη κυρία εξέφρασε τη δυσφορία της λόγω του άγχους που της δημιουργήθηκε από την κατάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά ‘’Δεν μπορώ , δεν μπορώ’’.

Αμέσως κάλεσα τους ταραξίες να ησυχάσουν και να συζητήσουν μαζί μου, προσπαθώντας να επαναφέρω την τάξη στο χώρο και να εξαλείψω κάθε ενδεχόμενο κινδύνου, καθώς μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν και ανήλικα. Εκείνοι επέμειναν στην εξυβριστική κι απειλητική στάση τους, απειλώντας ΄΄Βελόπουλε, θα σε ξεκοιλιάσουμε΄΄.
Οι εισβολείς δε σταμάτησαν να υβρίζουν, να γιουχάρουν και να εξαπολύουν απειλές για περίπου δέκα λεπτά. Όταν δε διαπίστωσαν ότι είναι αδύνατον να εισέλθουν στην αίθουσα, λόγω του ανθρώπινου τείχους που είχε σχηματισθεί από μερικούς εκ των παρευρισκομένων, άρχισαν να αποχωρούν και να κατευθύνονται προς της έξοδο του κτιρίου. Ακόμα κι εκεί ωστόσο, πετούσαν πέτρες προς την αίθουσα και προς πάσα κατεύθυνση, όπου ευρισκόμασταν πολλοί εξ ημών, χωρίς ευτυχώς να καταφέρουν κάποιο χτύπημα. Πολλές δε από τις πέτρες είχαν κατεύθυνση τη τζαμαρία του κτιρίου, η οποία από ευτύχημα δεν έσπασε, καθώς όπισθεν της τζαμαρίας βρισκόταν πλήθος ηλικιωμένων ατόμων. Τέλος, αποχώρησαν μαζικά με μηχανάκια τα οποία από όσο πληροφορήθηκα δεν έφεραν πινακίδες.
Την επόμενη μέρα, ήτοι την 25-01-2018 ενημερώθηκα πως έλαβε χώρα στην ιστοσελίδα «athens.indymedia» μια ανάρτηση, δυνάμει της οποίας η αναρχική ομάδα «Non Serviam» ανέλαβε την ευθύνη για τα εν λόγω επεισόδια. Το ανωτέρω περιστατικό, για το οποίο σημειωτέον έχει ήδη σχηματισθεί ποινική δικογραφία, ήταν μόνο η αρχή δυστυχώς.

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως ήδη από την 17/01/2018 Σας είχαμε αποστείλει ηλεκτρονικά ενημέρωση και σας ενημερώναμε πως η παρουσία αστυνομικής δύναμης κρίνεται απαραίτητη, καλώντας Σας παράλληλα να συνδράμετε για την ομαλή διεξαγωγή της ομιλίας. Η συνδρομή μας στην ομιλία αυτή εξαντλήθηκε στα δύο αστυνομικά όργανα, τα οποία προφανώς δεν μπόρεσαν να καταστείλουν τα επεισόδια, με αποτέλεσμα απλοί πολίτες να παίζουν το ρόλο των αστυνομικών και να απομακρύνουν τους ταραξίες- τις διαθέσεις των οποίων σημειωτέον δεν γνωρίζαμε».



Οπαδοί του Σώρρα επιτέθηκαν σε ομιλία του Βελόπουλου στο Ναύπλιο!
Ανάλογο περιστατικό έλαβε χώρα σε εκδήλωση του κόμματος στο Ναύπλιο: «Στην επόμενη ομιλία που προγραμμάτισε το κόμμα μας στο Ναύπλιο, την 11/4/2018 και στο χώρο FOTONIO εμφανίστηκαν και πάλι μέσα στην αίθουσα περίπου δέκα άτομα, τα οποία διέκοψαν την ομιλία, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ‘’η Ελλήνων Συνέλευσις’’ και να δημιουργούν χάος, απαγορεύοντας μου να μιλήσω, και υβρίζοντάς με με χαρακτηρισμούς όπως ‘’ψεύτη’’, και απειλώντας με με φράσεις όπως ‘θα σε εξαφανίσουμε΄, ΄’θα δεις τι θα πάθεις’’, ΄΄ θα σε εξοντώσουμε’’ κ.α. Λόγω δε της έντασης και της επικινδυνότητας της κατάστασης, εξαναγκαστήκαμε να διακόψουμε την ομιλία και να την ολοκληρώσουμε εσπευσμένα, φοβούμενοι για τη σωματική ακεραιότητα των παρευρισκομένων ακροατών, καθώς τα προαναφερόμενα άτομα ήταν ιδιαιτέρως ογκώδη, κουβαλούσαν μαζί τους σακίδια και άρχισαν να κατευθύνονται απειλητικά προς το μέρος όπου βρισκόμουν εγώ. Και σε αυτή την ομιλία, είχαμε εγκαίρως, ήτοι ήδη από την 04/04/2018, μια εβδομάδα πριν αποστείλει εγγράφως ηλεκτρονική ενημέρωση με τα στοιχεία της ομιλίας και συνακόλουθο αίτημα περί της δικής Σας συνδρομής και παρουσίας, προκειμένου να διεξαχθεί με ειρηνικό τρόπο η ομιλία. Και για ακόμη μια φορά η παρουσία αστυνομικής δύναμης ήτο τυπική, όχι ουσιαστική, λόγω του ελαχίστου αριθμού αστυνομικών που διετέθη από μέρους Σας για την εκδήλωση αυτή.
Επόμενη ομιλία στην Κάλυμνο, την 14/4/2018, στο Θεατράκι του Δήμου, οπότε και πάλι μια ομάδα ατόμων διέκοψαν την ομιλία κι άρχισαν να με υβρίζουν, και να με απειλούν με φράσεις όπως ‘’είσαι τελειωμένος’’, κλπ. Τα άτομα αυτά παρά τις από μικροφώνου εκκλήσεις μου να απομακρυνθούν από το χώρο της ομιλίας, επέμεναν και φώναζαν εναντίον μου και εναντίον του κόμματος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ..
Ακριβώς την επομένη, ήτοι την 15/4/2018 στο νησί της Κω, στο ξενοδοχείο MARITINA και κατά τη διάρκεια της ομιλίας , μια ομάδα δέκα περίπου ατόμων εμφανίστηκαν στην ομιλία, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους κι άρχισαν να εξαπολύουν ύβρεις προς το πρόσωπό μου και τους παρευρισκομένους όπως πχ ‘’παλιοτόμαρα’΄, ‘’δεν είστε δημοκράτες΄’, ΄΄θα σας ξεκοιλιάσουμε’’. Αποτέλεσμα ήταν όλος ο κόσμος που βρισκόταν στην αίθουσα να αρχίσει να αποδοκιμάζει τα άτομα αυτά και να τους ζητούν να βγουν από την αίθουσα, πράγμα το οποίο έκαναν λίγο αργότερα. Οι ως άνω ταραξίες είχαν μάλιστα το θράσος μετά τα ως άνω γεγονότα να μεταβούν στο ΑΤ της Κω και να καταθέσουν μήνυση εναντίον μου αλλά και εναντίον των ατόμων του επιτελείου του κόμματος. Τούτο δε διότι προσήχθησαν στο ΑΤ από τους αστυνομικούς που επιλήφθηκαν του περιστατικού. Όπως ήταν φυσικό, ανταπάντησα με μήνυση εναντίον τους για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.
Σε αυτές τις ομιλίες, έχουμε ήδη από την 04/04/2018 αποστείλει στις αρμόδιες αστυνομικές Διευθύνσεις τα ίδια αιτήματα. Για ακόμη μια φορά όμως, και παρά το γεγονός ότι πλέον διαπιστωμένα και εξακριβωμένα υπήρχε σοβαρότατος και αληθινός κίνδυνος για δημιουργία επεισοδίων- λόγω του ιστορικού που προανέφερα- Υμείς, ως αρμόδια όργανα κωφεύσατε και δεν πράξατε τα νόμιμα και οριζόμενα εντός των αρμοδιοτήτων Σας προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλότητα της εν λόγω συνάθροισης και η ασφάλεια, η σωματική ακεραιότητα των πολιτών».

Δέχτηκε χτύπημα στην πλάτη από άτομο που φώναζε υπέρ του Σώρρα
Στην Ηλιούπολη ο Κυριάκος Βελόπουλος δέχτηκε προβοκατόρικη επίθεση από φερόμενους ως οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα: «Η κατάσταση ωστόσο δυστυχώς, αντί να εκτονώνεται, δείχνει να εντείνεται. Τελευταίο κρούσμα η ομιλία μου στο Αναψυκτήριο του Δήμου Ηλιούπολης, την 18/04/2018. Μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν περί τα 300 άτομα, μεταξύ τους ανήλικα παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι. Κι ενώ η ομιλία διεξαγόταν ομαλώς, ξαφνικά με διέκοψε ένας εκ των παρευρισκομένων φωνάζοντας ‘’Η Ελλήνων Συνέλευσις θα μας σώσει’’. Ακολούθησαν άλλα άτομα, τα οποία άρχιζαν ένα -ένα να σηκώνονται από τη θέση τους, διασκορπισμένοι μέσα στην αίθουσα και να φωνάζουν ταυτόχρονα ‘’ο Σώρρας είναι αθώος υπάρχουν αποφάσεις, εσύ είσαι ο φασίστας, θα εξαφανιστείς από τη γη’΄. Αμέσως ζήτησα την παρέμβαση της ελάχιστης αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στο χώρο- μόλις δύο ένστολοι για τη φύλαξη μιας αίθουσας 300 ατόμων πλέον ορθίων, οι οποίοι δεν εισήλθαν καν εντός της αιθούσης. Η κατάσταση εντάθηκε, όταν κάποιοι από τα άτομα που είχαν έρθει να ακούσουν την ομιλία μου άρχισαν να φωνάζουν εναντίον των ακραίων αυτών στοιχείων, να τους ζητούν να βγουν έξω. Τα άτομα αυτά, επέμεναν να ξαναμπούν στην αίθουσα , για να φωνάξουν συνθήματα, ενώ κάποιοι από αυτούς κατευθύνονταν απειλητικά προς το μέρος μου, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να κάνω ομιλία επί 25λεπτο εκτός αίθουσας διότι δεν ήθελα η ναζιστική φασιστική νοοτροπία των δήθεν αντιφασιστών να νικήσει. Ο κόσμος ασπίδα σ’αυτούς τους αντιδημοκράτες κράτησαν όρθια την εκδήλωση και την δημοκρατία την ώρα που η αστυνομία παρακολουθούσε αμέριμνα για σωρεία παράνομων πράξεων των ναζιστών φασιστών ΑΝΤΙΦΑ με λοστούς, μαχαίρια και μπαλτάδες να προκαλούν και να απειλούν τον κόσμο! Κι αυτό το πλήθος όμως δε στάθηκε ικανό να αποτρέψει έναν από τους ταραξίες να μου επιφέρει κτύπημα στην πλάτη κατά την έξοδό μου από την αίθουσα.

Μετά το πέρας της ομιλίας αποχωρήσαμε ήσυχα.
Η συνέχεια δόθηκε στο ΑΤ Ηλιούπολης, όπου έπειτα από προσαγωγές κάποιων ατόμων από την αστυνομία , κάποιοι εξ αυτών προέβησαν σε μηνύσεις και συγκεκριμένα ο Κ.Α του Η, κατοίκου Βούλας, οδός …….. και η Μ.Β του Ρ, κατοίκου Παλαιού Φαλήρου, οδός ……. εναντίον μου για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, συκοφαντικής δυσφήμισης κι εξύβρισης, και κατά της… φρουράς μου για τα ποινικά αδικήματα της βιαιοπραγίας, εξύβρισης και σωματικών βλαβών. Με τη σειρά μου κατέθεσα φυσικά αντίστοιχες δικές μου για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση, κλπ. κατά των δύο ανωτέρω αλλά και των προτεινόμενων από αυτούς μαρτύρων.
Και πάλι βεβαίως η από 13/04/2018 αίτηση-αίτημά μου προς Εσάς δεν εισακούστηκε. Φτάσαμε έτσι στο σημείο να έχουμε εμπλοκές και πέρα από τα αδικήματα των απειλών, εξυβρίσεων, συκοφαντικών δυσφημήσεων κλπ, είχαμε και τέλεση αδικημάτων κατά της ζωής, ήτοι σωματική βλάβη κατά εμού του ιδίου. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να περιμένω και Εσείς με τη σειρά Σας φυσικά, ώστε να αναγνωρίσετε ότι συντρέχει επείγουσα περίπτωση και σοβαρός κίνδυνος ώστε να αποστείλετε επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις. Κι αν προ των επεισοδίων η παρουσία αστυνομικής αρχής είχε από τις αρμόδιες αρχές κριθεί περιττή, μετά από αυτά τα επεισόδια, αυτή η παράλειψη τυγχάνει πλέον εγκληματική».

«Αναρχικοί μας επιτέθηκαν στα Βριλήσσια με καδρόνια, ρόπαλα και σουγιάδες»
Πρόσφατα στο πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΤΥΠΕΤ) στα Βριλήσσια περίπου 80 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έκαναν βίαιη κατάληψη στο χώρο που θα διεξάγονταν εκδήλωση της «Ελληνικής Λύσης»: «Στα πλαίσια αυτά της γνωριμίας του κόμματός μας με τους πολίτες οργανώθηκε και η ομιλία μου ως Προέδρου της Ελληνικής Λύσης στο Δήμο Βριλησσίων και στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης Πρώην Τύπετ (Μπακογιάννη και Πλαταιών) για την 9/5/2018 και ώρα 6.00 .μ.μ .
Πραγματικά, και προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η ομιλία, με την από 3/5/2018 επιστολή μας προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και το Γραφείο Τύπου ΓΑΔΑ ενημερώσαμε τις Αστυνομικές αρχές για την εκδήλωση και ζητήσαμε τη συνδρομή τους για την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης.
Κι ενώ έτσι είχαν τα πράγματα, την 9/5/2018, ημέρα της προγραμματισμένης ομιλίας μας και περί ώρα 5.00 μμ περίπου, κι ενώ στην αίθουσα της ομιλίας βρίσκονταν στελέχη του κόμματος τα οποία οργάνωναν το χώρο, αλλά και κάποιοι απλοί πολίτες που είχαν ήδη καταφτάσει, εμφανίστηκε μια ομάδα περί τα 80 άτομα, τα οποία έφεραν στα χέρια τους καδρόνια, άλλοι δε ρόπαλα και σουγιάδες, οι περισσότεροι δε από αυτούς είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη, μαντίλια, γυαλιά ηλίου και καπέλα, προκειμένου να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Τα άτομα αυτά, αφού εισήλθαν στην αίθουσα της ομιλίας, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, όπως ‘’εμείς σκοτώνουμε όσους σκοτώνουν μετανάστες΄΄, ‘’δε θέλουμε στο σπίτι μας φασίστες’’, ‘’δυο μέτρα κάτω από τη γη υπάρχει μια θέση για κάθε ρατσιστή’’ κλπ. . εισήλθαν στην αίθουσα, έβγαλαν δια της βίας κάποια από τα μέλη του κόμματος εκτός της αίθουσας, ενώ απέκλεισαν την είσοδο σε όλους τους πολίτες που επιθυμούσαν να εισέλθουν εντός της αιθούσης. Συγκεκριμένα, έχοντας εισέλθει εντός του Δημοτικού χώρου, και έχοντας καταλάβει και τις δύο εισόδους, απαγόρευαν στον κόσμο να εισέλθει, λέγοντας πως η ομιλία από φασιστές δε θα πραγματοποιηθεί. Οι εν λόγω καταληψίες πετούσαν στο χώρο φυλλάδια με συνθήματα ‘’όσο περισσότερο μας κλέβουν τη ζωή, τόσο μας ποτίζουν με έθνος και φυλή’’ υπογράφοντας ως ‘’Αντιφασίστες- Αντιφασίστριες’’. Τα άτομα αυτά παρέμειναν στο χώρο της προγραμματισμένης ομιλίας, περί τις δύο ώρες και πλέον, σ ένα χώρο που σημειωτέον ακριβώς δίπλα βρισκόταν παιδική χαρά την οποία εκείνη την ώρα είχε επισκεφθεί πλήθος γονέων και ανήλικα τέκνα, δίχρονα και τρίχρονα παιδάκια , σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων από την αίθουσα.
Καθ όλη τη διάρκεια των συμβάντων, βρίσκονταν στο χώρο δύο αστυνομικοί, ενώ έπειτα από δικό μας αίτημα ήλθε στο χώρο και ο τρίτος των μηνυομένων. Ο εγκαλούμενος, βλέποντας τους ταραξίες να έχουν καταλάβει το δημόσιο κτίριο, βλέποντας τους να φέρουν πάνω τους φονικά όπλα, να φορούν μαντίλια ώστε να μην φαίνεται το πρόσωπό τους, ακούγοντάς τους να υβρίζουν με χυδαιότατο τρόπο τους πολίτες, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από την αίθουσα κι ανέμεναν την προσέλευσή μου, να απειλούν ηλικιωμένες γυναίκες και να τις υβρίζουν, ΟΥΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ. Ακόμα κι όταν έπειτα από πολλαπλές επικοινωνίες που είχε με στελέχη αλλά και με τους νομικούς συμβούλους του κόμματος, η απόκρισή του ήτο ότι ‘’Εχει ενημερώσει τις αρχές κι αναμένει εντολή’’. Μας ενημέρωσε δε ότι πλησίον του χώρου βρίσκονταν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες όμως ουδέποτε επενέβησαν , ουδέν έπραξαν, παρ όλο που ενώπιον του τρίτου των εγκαλουμένων τελούνταν αξιόποινες πράξεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πρωτοφανούς απραξίας των αστυνομικών αρχών ήταν ότι ενώ οι ταραξίες φώναζαν υβριστικά και γεμάτα μίσος συνθήματα, προπηλακίζοντας τον απλό κόσμο που ανέμενε την προσέλευσή μου, ο τρίτος των εγκαλουμένων δεν επενέβαινε, παρά αστειευόταν με τους ταραξίες και γελούσε μαζί τους, ενώ παραινούσε το πλήθος να μην απαντά στις ύβρεις των ταραξιών.
Να σημειωθεί δε πως εγώ προσωπικά, ήδη από τις έξι παρά είκοσι επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον δεύτερο των μηνυομένων, κύριο Παπαζαφείρη, για να τον ενημερώσω για την κατάσταση στο χώρο της ομιλίας, καθώς τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει όπως προανέφερα πολύ πριν. Παρά δε την προφορική του διαβεβαίωση πως θα επιληφθεί της κατάστασης, έλαμψε δια της απουσίας του καθώς ουδέποτε έδωσε εντολή να κατασταλούν τα επεισόδια.
Ήδη δε η κατάσταση είναι γνωστή στις αστυνομικές αρχές καθώς όπως προανέφερα έχουν και στο παρελθόν επαναληφθεί αντίστοιχα επεισόδια, έχω μάλιστα αναγκαστεί να καταθέσω την από 19/4/2018 αναφορά μου προς τον κο Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, την οποία σας προσκομίζω με την οποία ζητώ τη λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Και παρ΄ όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι έχω επανειλημμένως ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να πράξουν τα δέοντα και να λάβουν – τι παραπάνω;- τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Εντύπωση δε μου δημιουργεί το γεγονός το πόσο άμεσα κινητοποιούνται οι αρχές στις διαδηλώσεις ενάντια σε κυβερνητικά μέτρα, ακόμα κι όταν διαδηλωτές είναι απλοί αγρότες, ή άνεργοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, παρά το γεγονός ότι απέναντί μας είχαμε κουκουλοφόρους φέροντες φονικά όπλα …
Και στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση, τα χειρότερα απεφεύχθησαν εξαιτίας της ηρεμίας των μελών του κόμματός μας και των απλών πολιτών, οι οποίοι δεν απαντούσαν στις ύβρεις και τις προκλήσεις των ταραξιών».

«Θέλουν τον πολιτικό αφανισμό μας γιατί τρέμουν την άνοδό μας»
Τέλος ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» καθιστά υπεύθυνους την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τονίζει ότι το δικαίωμα στην περιφρούρηση και την αυτοάμυνα είναι αναφαίρετο.
«Σκοπός της Αστυνομίας του Τόσκα είναι να μας ωθήσουν στην αυτοάμυνα ώστε όταν γίνουν επεισόδια να μας θεωρήσουν ακραίους… Θέλουν τον πολιτικό αφανισμό μας γιατί τρέμουν την άνοδό μας. Θέλουν με επεισόδια -που ανέχονται και ίσως υποθάλπουν λόγω ενδοτικότητας σε ακραίους κύκλους- να μας χρεώσουν ακραίες συμπεριφορές. Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο! Δεν θέλουμε πόλεμο με Έλληνες! Δεν θέλουμε να πολεμάμε τα αδέρφια μας, αλλά να πολεμάμε με τα αδέρφια μας. Εμείς πολεμάμε με επιχειρήματα και ιδεολογία. Εχθρός το τραπεζικό καρτέλ και όσοι πολεμούν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Είμαστε Έλληνες!» καταλήγει η «Ελληνική Λύση».
Πηγή: adiakritos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση