GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Νέοι έλεγχοι διαβατηρίων για ταξίδια από Ελλάδα και στην Ελβετία...

Στο δρόμο της Γερμανίας βαδίζει και η Ελβετία επιβάλλοντας έλεγχο διαβατηρίων στους επιβάτες από πτήσεις από Ελλάδα. Έτσι κατά την άφιξη...

Στο δρόμο της Γερμανίας βαδίζει και η Ελβετία επιβάλλοντας έλεγχο διαβατηρίων στους επιβάτες από πτήσεις από Ελλάδα.
Έτσι κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο, στην πόρτα και πριν ουσιαστικά μπει κανείς στην αίθουσα αναμονής όλοι οι επιβάτες ζητείται να περάσουν έλεγχο διαβατηρίων. Ειδική μεταχείριση έχουν όσου έχουν ελληνικά διαβατήρια - που ελέγχονται κατ΄ επανάληψη ενώ όσοι δεν έχουν διαβατήριο από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ελβετίας, υφίστανται περαιτέρω ερωτήσεις.
Να σημειώσουμε οτι εκτός από την de facto κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν (την οποία και έχει υπογράψει  η Ελβετία παρά το γεγονός ότι δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ενωση) καταργούνται και διεθνείς συνθήκες καθώς επιβάτες είναι transit στο αεροδρόμιο και δεν εισήλθαν στη χώρα κατά την αποβίβαση τους. Όλα αυτά γίνονται υπό το πρόσχημα των “τυπικών ελέγχων” αλλά ουσιαστικά γίνονται συνέχεια και είναι ενδεικτικό της ξενοφοβίας που επικρατεί.
Δεν περίμενε κανείς καλύτερη συμπεριφορά από μια χώρα που κατ’ εξακολούθηση έχει απορρίψει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και έχει κάνει πράξη την «Ευρώπη αλά καρτ». To ερώτημα είναι τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση