PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ιταλία ώρα μηδέν!

Share it:
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Μοιάζει με μια παρτίδα σκάκι. Ευρωπαϊκή Ένωση, τράπεζες, ΜΜΕ, αριστερά, δεξιά και πρόεδρος Δημοκρατίας, έχοντας...
απέναντι τους το Σύνταγμα, μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 30 χρόνια διαθέτει και την απόλυτη εκλογική πλειοψηφία του ιταλικού λαού.
Ένα "Σύμφωνο Διακυβέρνησης" που δεν αποτελεί τη συνήθη πολιτική συμφωνία αριστεράς και δεξιάς, αλλά απρόσμενων πολιτικών δυνάμεων που παρά τον εκλογικό νόμο ο οποίος ψηφίστηκε λίγο πριν τις εκλογές του Μάρτη, "κομμένος και ραμμένος" ώστε ν' αποτρέψει τη δυνατότητα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, διαθέτουν την απόλυτη πλειοψηφία.
Ένα "Σύμφωνο Διακυβέρνησης" που ξεφεύγει από τα γνωστά "ευρωπαϊκά πλαίσια" και προσομοιάζει με τις θέσεις της αριστεράς πριν μισό αιώνα και σήμερα στο "εκτελεστικό απόσπασμα" με την κατηγορία "εθνικοκυριαρχικό": νομισματική, πολιτιστική, πολιτική και γεωπολιτική εθνική κυριαρχία. Άνοιγμα στη Ρωσία και στους Αδέσμευτους. Η Κοινωνία κι η Πολιτική υπεράνω της οικονομίας. Κοινωνικά δικαιώματα, επαναφορά εργατικών κατακτήσεων. Κανόνες προγραμματισμού της αγοράς...
Μια πρόκληση που αν δεν υπάρξει η ώρα της πασίγνωστης πλέον πολιτικής κωλοτούμπας θα οδηγήσει σε πόλεμο, που όμως ήδη διεξάγεται με τις πρώτες πολεμικές συγκρούσεις.
Η Elisabetta Gualmini, κορυφαίο πολιτικό στέλεχος της αριστεράς και Καθηγήτρια Πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, σύζυγος του επίσης Καθηγητή Πανεπιστημίου Salvatore Vassallo, πολιτολόγου και βουλευτή της αριστεράς, μιλώντας στην εκπομπή Matrix (Italia1 του Μπερλουσκόνι) είπε για πρώτη φορά επισήμως και δημόσια τα "σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη".
Η αριστερή Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Elisabetta Gualmini, η κορυφή της αριστερής διανόησης της ιταλικής αριστεράς είπε πράγματα με τ' όνομά τους χωρίς καμιά προσπάθεια εξωραϊσμού. Όπως δεν τα έχουν πει ποτέ όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις της αριστεράς και της δεξιάς.


Πιο ειλικρινής και ξεκάθαρη τοποθέτηση εναντίον της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία κι εναντίον του "Συμφώνου Διακυβέρνησης" του πρωθυπουργού Giuseppe Conte δεν θα μπορούσε να υπάρξει: "Ή είσαι με την Ευρώπη, ή είσαι με τον λαό"!
Η Elisabetta Gualmini,απλώς εξέφρασε δημόσια κι επικύρωσε με το κύρος της Πανεπιστημιακού και κορυφαίου στελέχους της αριστεράς, όσα διάφοροι συνομωσιολόγοι διακινούν πολλά χρόνια τώρα: αριστερές ή δεξιές κυβερνήσεις στην Ευρώπη των πολυεθνικών, των τραπεζών, του υπερεθνικού κεφαλαίου, το Διευθυντήριο που δεν εκλεγεί από κανέναν, οι Βρυξέλλες δεν ανέχονται, δεν επιτρέπουν εθνικοκυριαρχικές πολιτικές.
Η Elisabetta Gualmini, αναφερόμενη στον συνάδελφό της νέο πρωθυπουργό Giuseppe Conte είναι απόλυτα σαφής: "Μας είπε πως θα κατοχυρώσει το ρόλο της Ιταλίας στην Ευρώπη κι από την άλλη πως θα είναι φίλος του λαού... Αυτό είναι αδύνατον να γίνει πράξη, γιατί ή θα είσαι με την μία πλευρά ή θα είσαι με την άλλη".

Η ειλικρίνεια της 50χρονης Elisabetta Gualmini βρίσκεται και στην τεράστια απογοήτευση που της προκάλεσε η ήττα της ιταλικής αριστεράς και δεξιάς, που διέκοψε την παγιωμένη εναλλαγή στην κυβερνητική εξουσία των δύο πόλων που διαχειρίζονται στην Ιταλία τα συμφέροντα του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Πριν τις εθνικές εκλογές του Μάρτη 2018 και με τη σιγουριά που έδινε ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος που ψήφισε η αριστερά μαζί με τη δεξιά, κοινοβουλευτική πλειοψηφία εκείνης της βουλής, είχε δηλώσει: "Αν το Κίνημα 5 αστέρων θα πήγαινε στην κυβέρνηση, εγώ θα βρω καταφύγιο στο Τιμπουκτού". Είναι γνωστή η λατρεία αυτής της κοσμοπολίτικης "αριστεράς" για εξωτικές περιοχές ανατολικής φιλοσοφίας, όπως το Τιμπουκτού του Μάλι, αλλά τώρα η κυρία δεν εγκατέλειψε την Ιταλία και θα αναγκαστεί να υποστεί κυβέρνηση του Κ5α.
Κι ενώ η Ιταλία, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, παραμένει δουλικό των Βρυξελλών, όλοι αναμένουν αν θα συνεχιστεί το πραξικόπημα του Sergio Mattarella, που εκτός τη συμπαράσταση -άμεση και χυδαία παρέμβαση του διευθυντηρίου- βρίσκει απήχηση και στο γνωστό πόλεμο των σπρεντ (spread) για να γονατίσουν την κυβέρνηση του Giuseppe Conte, όπως ακριβώς γονάτισαν και την κυβέρνηση Τσίπρα.
Θα συνεχίσει ο πρόεδρος Mattarella την αντισυνταγματική πορεία άρνησης συμμετοχής στην Κυβέρνηση βαρβάρων στην Ιταλία  του Savona;
Θα συνεχίσει επιμένοντας σε μια εθνική πορεία της Ιταλίας η νέα κυβέρνηση Κ5α και Λέγκας;
Ο Γενικός Γραμματέας της Λέγκας Matteo Salvini με χθεσινές δηλώσεις του δείχνει πως δεν αστειεύεται, αλλά το ίδιο και το Κ5α.
Matteo Salvini: "Ο κατάλογος των υπουργών είναι στον Conte κι ελπίζω να μην έχουμε από κανέναν ζήτημα. Αρνούμαι να συνεχίσω έτσι για άλλες ημέρες και άλλες διαπραγματεύσεις... Ή η κυβέρνηση ξεκινάει τις επόμενες ώρες κι αρχίζει να εργάζεται, ή πάμε για εκλογές ώστε να έχουμε μια τεράστια απόλυτη πλειοψηφία. Παρόλο που θα  ήταν ασέβεια προς τον ιταλικό λαό να μην επιτρέπουν το ξεκίνημα αυτής της κυβέρνησης γιατί δεν είναι αρεστή σε κάποιους στο Βερολίνο ή τις Βρυξέλλες".
«Κατηγορήστε μας για αυταπάτες, όχι για ψέματα» ομολόγησε από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας όταν υποτάχθηκε στο διευθυντήριο κι ανέλαβε τη διαχείριση των μνημονίων. Όπως και με το «go back μαντάμ Μέρκελ» μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πρωθυπουργός έγινε "ρεαλιστής": «Όταν όμως γνωρίζεις έναν άνθρωπο προσωπικά, τον βλέπεις αλλιώς. Η καγκελάριος, είναι πολιτικός που έχει συναίσθηση της ευθύνης και - τολμώ να πω - ότι είναι ανοιχτόμυαλη. Και το έδειξε αυτό στο προσφυγικό κυρίως».
Θα έρθει κι η σειρά της Λέγκας και του Κ5α να αποδεχθούν το "ρεαλισμό" της υποταγής;
Ίσως, αλλά θα το διαπιστώσουμε σύντομα.
Όμως σήμερα ο ιταλικός λαός δίνει μια μεγάλη μάχη για λογαριασμό όλων των ευρωπαϊκών λαών και δυστυχώς δίνει μόνος αυτή τη μάχη έχοντας απέναντί του όλο το παγιωμένο πολιτικό σύστημα του 4ου Ράιχ: αριστερά, δεξιά, διευθυντήριο, ΜΜΕ, μασονία, υπερεθνικό κεφάλαιο...
Αν "δικαιωθούν" οι Κασσάνδρες κι υποταχθεί και η Ιταλία, όλοι όσοι σήμερα έχουν συμμαχήσει εναντίον του ιταλικού λαού θα είναι υπόλογοι απέναντι στην Ιστορία.
Η υποταγμένη κι υπόδουλη "αριστερά" των τραπεζιτών θα λογοδοτήσει γιατί συμμάχησε με το υπερεθνικό κεφάλαιο και οι "δικαιολογίες" για τον "φασίστα, ακροδεξιό, ξενόφοβο, ρατσιστή, εθνικοκυριαρχικό" Matteo Salvini δεν θα συγκαλύψουν το έγκλημα.
Άραγε στη χθεσινή επίσκεψη (στο βίντεο που ακολουθεί) του "φασίστα, ακροδεξιού, ξενόφοβου, ρατσιστή, εθνικοκυριαρχικού" Matteo Salvini της Λέγκας στο Martinengo, τη μικρή κωμόπολη των 7.000 περίπου κατοίκων στην περιοχή του πάλαι ποτέ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΙΛΑΝΟ, διαπιστώνει κάποιος την παρουσία καπιταλιστών, ανθρώπων που είναι φασίστες κι ακροδεξιοί, ή μια άλλη σχέση ηγέτη-λαού;
Θα ανεχθούν αυτοί οι πολίτες μια προδοσία αντίστοιχη με όσα ζούμε στη δική μας πατρίδα;
Ίδωμεν...


Σχετικά:
1.  Ο ιταλικός λαός αντιστέκεται κι επιμένει!
2. Επιχειρούν αμερικάνικο πραξικόπημα στην Ιταλία με τη στήριξη της ευρωπαϊκής αριστεράς & δεξιάς!
3. Ιταλία: Giuseppe Conte... και τώρα;
4. Ένα φάντασμα πλανιέται στην Ευρώπη: Ιταλία!
Share it:

Διεθνή

Ευρώπη

ΗΠΑ

Θέμα

Ιταλία

Κλειτσίκας

Κοινωνία

Συρία

Τσίπρας

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση