GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λευκός Οίκος: Αθέτησε υποσχέσεις η Βόρεια Κορέα - Τι δήλωσε ο Πούτιν για την ακύρωση της συνάντησης Τραμπ-Ουν

Για «σειρά αθετημένων υποσχέσεων» από τη Βόρεια Κορέα έκανε λόγο ο Λευκός Οίκος για να αιτιολογήσει την ακύρωση της Συνόδου Κορυφή...

Για «σειρά αθετημένων υποσχέσεων» από τη Βόρεια Κορέα έκανε λόγο ο Λευκός Οίκος για να αιτιολογήσει την ακύρωση της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουνίου μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όπως τόνισε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας, που μίλησε σε δημοσιογράφους υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ο Τραμπ αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη σύνοδο αφού η Πιονγκιάγνκ αθέτησε μια σειρά υποσχέσεων και διέκοψε την απευθείας επικοινωνία με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα ο αξιωματούχος επικαλέστηκε ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας που εκδόθηκε νωρίτερα την Πέμπτη, με την οποία προειδοποιούσε ότι είναι έτοιμη για μια πυρηνική αναμέτρηση με την Ουάσινγκτον.

«Αυτή η περίεργη έλλειψη κρίσης, σε συνδυασμό με αθετημένες υποσχέσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και η διακοπή της απευθείας επικοινωνίας με τις ΗΠΑ, υποδεικνύουν μια βαθιά έλλειψη καλής πίστης», τόνισε ο αξιωματούχος και συμπλήρωσε: «Υπάρχει μια σειρά αθετημένων υποσχέσεων που οδήγησε τις ΗΠΑ να σταματήσουν».

Τι δήλωσε για το θέμα ο Πούτιν

Ταυτόχρονα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τη λύση του για την ακύρωση της συνόδου κορυφής μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.

Μιλώντας μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν τόνισε ότι ελπίζει ότι η σύνοδος θα διεξαχθεί μολαταύτα.

Την ίδια στιγμή ο Γάλλος Πρόεδρος εξέφραζε την ελπίδα ότι ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα θα συνεχίσουν να εργάζονται προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη, ο Μακρόν τόνισε ότι ελπίζει η απόφαση του Τραμπ «να είναι απλά μια αναποδιά σε μια διαδικασία που πρέπει να συνεχιστεί».

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση