GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόλο - Αγκαλιά με τον τίτλο ο Ολυμπιακός

Με «γρανιτένια» άμυνα και τον Γιόσιπ Πάβιτς σχεδόν ανίκητο κάτω από τα δοκάρια, ο Ολυμπιακός επικράτησε 8-3 στο Λαιμό της Βουλιαγμ...

Με «γρανιτένια» άμυνα και τον Γιόσιπ Πάβιτς σχεδόν ανίκητο κάτω από τα δοκάρια, ο Ολυμπιακός επικράτησε 8-3 στο Λαιμό της Βουλιαγμένης και βρίσκεται μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του έκτου διαδοχικού τίτλου στην Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 2-0 στη σειρά των τελικών των πλέι-οφ και το Σάββατο (26/5) στον Πειραιά αναμένεται να σηκώσουν το τρόπαιο, ολοκληρώνοντας για πέμπτη σερί σεζόν το πρωτάθλημα με το απόλυτο νικών.

Αν και ο Ολυμπιακός σκόραρε στην πρώτη επίθεση του αγώνα με τον Μουρίκη από τα 2μ., στη συνέχεια η πιεστική άμυνα του ΝΟΒ και 2-3 καλές αποκρούσεις του Ζερδεβά τον κράτησαν «άσφαιρο» για περισσότερο από έξι λεπτά.

Στο διάστημα αυτό, όμως, οι γηπεδούχοι έχασαν δύο επιθέσεις με παίκτη παραπάνω και ένα τετ-α-τετ με τον Σολανάκη (δοκάρι) και μοιραία όταν οι Πειριαώτες «ξεκόλλησαν» επιθετικά, ξέφυγαν στο σκορ.

Ενα γκολ του Ομπράντοβιτς στον παραπάνω κι ένα του Δερβίση στην κόντρα διαμόρφωσαν το 3-0 της πρώτης περιόδου και έβαλαν τα πράγματα... σε τάξη. Μία τρομερή επέμβαση του Πάβιτς απέναντι στον Σαρτζετάκη, που είχε φύγει ολομόναχος στην κόντρα μετά από δικό του κλέψιμο στον Ομπράντοβιτς, ήταν το... χαϊλάιτ του δεύτερου οκταλέπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα (!), με τους «ερυθρόλευκους» μάλιστα να χάνουν τρεις επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ο Αφρουδάκης με σουτ από την περιφέρεια «έσπασε το ρόδι» για τη Βουλιαγμένη στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά οι παίκτες του Κώστα Λούδη έχασαν ευκαιρίες να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο και ο Γούνας, με πέναλτι που κέρδισε ο Μουρίκης πέτυχε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού μετά περίπου 12 λεπτά.

Ο Ομπράντοβιτς λίγο αργότερα ανέβασε τη διαφορά στο +4 (5-1), πριν ο ΝΟΒ βρει δύο γκολ στον παίκτη παραπάνω (μετά από έξι αποτυχημένες προσπάθειες) και μειώσει σε 5-3 στο τέλος του οκταλέπτου.

Οι «ερυθρόλευκοι» τελικά «καθάρισαν» το ματς με ένα γκολ του Γενηδουνιά που είχε «τρυπώσει» σε θέση φουνταριστού (καταπληκτική η ασίστ του Μυλωνάκη) και ένα του Γούνα με παίκτη παραπάνω, για να φτάσουν στο τελικό 8-3, που μάλλον τους κολακεύει με βάση την εικόνα του ματς (τουλάχιστον επιθετικά).

Ο τρίτος τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο (26/5) στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά και ο Ολυμπιακός με νίκη κατάκτά το 30ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, έκτο συνεχόμενο και πέμπτο διαδοχικό με το απόλυτο των 27 νικών.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 0-0, 3-2, 0-3

Διαιτητές: Μπιράκης, Πολυχρονόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης, Σαρτζετάκης, Βάσιτς, Χρυσοσπάθης, Γουβής, Αφρουδάκης 1, Καπετανάκης 1, Ποντικέας, Καπότσης, Γκιουβέτσης 1, Σολανάκης, Δ. Κουρούβανης, Νίκος Κουρούβανης, Ξανθόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης , Νικολαΐδης, Δερβίσης 1, Χαλυβόπουλος, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος, Πρέκας, Γαβαλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση