GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της (πρωθυπουργικής) επίσκεψης στην Λέσβο...

Παρά τα χαμόγελα προς τα έξω και και τις δηλώσεις ικανοποίησης, ο εσωτερικός απολογισμός που γίνεται ακόμη και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου γ...

Παρά τα χαμόγελα προς τα έξω και και τις δηλώσεις ικανοποίησης, ο εσωτερικός απολογισμός που γίνεται ακόμη και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσκεψη του Τσίπρα στην Λέσβο, όπως μαθαίνω από εκείνους που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, είναι αρνητικός. Δεν πρόκειται να βγει να το παραδεχτεί κανείς τους βέβαια αλλά από τα «συν» και τα «πλην» πιο πολλά τους βγαίνουν, στο λογαριασμό, τα δεύτερα...

Σε πρώτη φάση, ο πρωθυπουργικός περίγυρος και η παρέα του κ. Τσίπρα είναι διχασμένη όχι τόσο για την αποτίμηση της κατάστασης όσο για το πώς θα πρέπει να γίνουν τα «επόμενα βήματα». Από την μία πλευρά υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν το κλίμα να έχει βαρύνει πάρα πολύ και φοβούνται ότι η συνέχεια θα είναι χειρότερη αν δεν υπάρξει διορθωτική τακτική. Κι από την άλλη πλευρά, υπάρχουν οι «σκληροί» οι οποίοι έχοντας και τις φιλοσταλινικές καταβολές θεωρούν ότι αυτή η εικόνα του φόβου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον επηρεασμό της κοινής γνώμης. Είναι οι προερχόμενοι από τα κομμουνιστικά έγκατα που έχουν για δόγμα τους το ότι οι μηχανισμοί τουκράτους δρουν από επικοινωνιακής πλευράς φοβικά και καθηλώνουν στην μοιρολατρία και την υποταγή τον απλό πολίτη.

Όμως οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στην Λέσβο υπήρξαν καταλυτικές και αναγάγουν πλέον τον κ. Τσίπρα σε «σιδηρόφρακτο πρωθυπουργό». Η συγκέντρωση αγανακτισμένων πολιτών που έγινε μάλιστα στο νησί είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ, στα τρία χρόνια που είναι στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε πανελλαδικό. Μέχρι τώρα υπήρχε ένα «ανάμεικτο» τοπίο υπό την έννοια ότι η λαϊκή οργή εκδηλωνόταν -όταν εκδηλωνόταν- αποσπασματικά και όχι τόσο μαζικά. Κατά κύριο λόγο στρεφόταν μάλιστα κατά υπουργών ή άλλων πρωτοκλασάτων παραγόντων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας γλίτωνε είτε με μερικές «αμυχές», είτε με σκηνοθετημένες εμφανίσεις και περιφρουρημένες επισκέψεις σε μακρινά επαρχιακά μέρη για τις γιορτές και τις επετείους φαινόταν ότι αυτός μπορεί να έχει και σχετικά «καλύτερη» αντιμετώπιση, ηπιότερη.

Η παρουσία του στη Λέσβο, οι διμοιρίες των ΜΑΤ, οι φραγμένοι δρόμοι για να μην μπορούν να περάσουν οι διαδηλωτές, οι ερημωμένοι δρόμοι και τα λουκέτα στα μαγαζιά, γκρέμισαν ο,τι είχε απομείνει από αυτό το σκηνικό της εικονικής πραγματικότητας. Αποδείχθηκε ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός» κι αυτός όπως έλεγε εξομολογητικά μεσαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ταιριάζει απολύτως στην περίπτωση του κ. Τσίπρας. «Ο Αλέξης είναι γυμνός» δηλαδή και μέχρι τώρα κανείς δεν αποτολμούσε να του το πει είτε άμεσα είτε έμμεσα. Όπως στο γνωστό μύθο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, οι αυλοκόλακες για να γλιτώσουν το κεφάλι τους έλεγαν στον βασιλιά «Μεγαλειότατε, δεν έχουμε ξαναδεί τόσο όμορφα ρούχα!», μολονότι εκείνος δεν ...φορούσε τίποτε, έτσι και στην κυβερνητική αυλή όλοι μέχρι τώρα πλειοδοτούσαν σε αισιόδοξες εκτιμήσεις και προβλέψεις ότι «το κλίμα γυρίζει» και ότι η κοινωνία «προτιμά» τον αφέντη Τσίπρα από οποιονδήποτε από τους άλλους υπάρχοντες πολιτικούς αρχηγούς.

Η κοινωνία της Λέσβου λειτούργησε όπως το αγοράκι του παραμυθιού που ενώ οι άλλοι χειροκροτούσαν και φώναζαν ενθουσιασμένοι ότι τα καινούρια ρούχα του βασιλιά ήταν καταπληκτικά, μέσα από το πλήθος πετάχτηκε και άρχισε να φωνάζει: «Κοιτάξτε! Ο βασιλιάς βγήκε στο δρόμο γυμνός! Θα κρυώσει...»

Κατά το διδακτικό παραμύθι βέβαια ο βασιλιάς μονολόγησε ντροπιασμένος: «Θεέ μου! Το παιδί έχει δίκιο! Είμαι γυμνός! Οι δυο ράφτες με κορόιδεψαν..», αλλά στην περίπτωση του κ. Τσίπρα είναι αβέβαιο κατά πόσο η εμπειρία της Λέσβου θα αποδειχτεί διδακτική. Για να συνεχίσουν το δικό τους .... παραμύθι -ή έτσι τουλάχιστον νομίζουν- θα προσπαθήσουν το επόμενο διάστημα, όπως μαθαίνω, να δουν τι «αναπροσαρμογές» στα ψέματά τους θα χρειαστεί να κάνουν. Ο απολογισμός της Λέσβου αποδείχτηκε αρνητικός γιατί πέραν της εικόνας του «γυμνού» -κι ας παρίστανε τον χαζοχαρούμενο- κ. Τσίπρα , έγινε φανερό ότι αν γίνουν σε ανάλογο σκηνικό οι επόμενες δημόσιες εμφανίσεις του θα είναι απόλυτα καταστροφικές. Καθώς μάλιστα η αντίστροφη πορεία προς τις επόμενες εκλογές έχει ούτως ή αλλιώς αρχίσει, θα είναι υποχρεωμένος να κάνει περιοδείες και ομιλίες ανά την Ελλάδα. Θα τις κάνει φρουρούμενος από χιλιάδες αστυνομικούς και με τον λαό απέναντι; Μάλιστα η Λέσβος φαίνεται ότι υπήρξε το φιτίλι για να πάρουν «φωτιά» και οι άλλες περιοχές στις οποίες θα πηγαίνει από εδώ και πέρα ο κ. Τσίπρας. Ψάχνει να βρει λοιπόν καινούργια «ρούχα» να φορέσει, αλλά ποια; Η κοινωνία τον έχει πάρει χαμπάρι και γι αυτό, λένε οι ίδιοι άνθρωποι των παρασκηνίων, η μόνη «συνταγή» που έχει -και την οποία άλλωστε ξέρει- για να εφαρμόσει είναι της πόλωσης και του διχασμού. Είναι κι αυτό ένα βασικό συστατικό της  δομής που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ...
Μ. Γιαλούρος

1 σχόλιο

  1. ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΏΣ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΕΛΙΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΜΑΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ/ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!!!)!!!

    Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.... ΧΡΗΕΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΙΣ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΏΣ... ΚΑΛΥΜΜΑ!!!

    Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ "ΚΟΜΜΑΤΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΑΝ ΥΠΟΠΤΟΣ!!!

    ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ-ΟΠΩΣ στην ΚΑΤΟΧΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση