GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ''τελική φάση'' το ισοδύναμο επιδότησης μετακινήσεων

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και υπ. Ναυτιλίας, αναμένεται να υποστηριχθούν απομακρυσμένα και απομονωμένα νησιά, μέσω τη...

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και υπ. Ναυτιλίας, αναμένεται να υποστηριχθούν απομακρυσμένα και απομονωμένα νησιά, μέσω της εφαρμογής του ''μεταφορικού ισοδύναμου'' τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα εμπορεύματα.

Η συγκεκριμένη παροχή, αφορά σε ένα τύπο επιδότησης μεταφορών για τους κατοίκους και συνίσταται σε μείωση των ναύλων των πορθμείων, προκειμένου να εξομοιωθεί το κόστος των θαλάσσιων μεταφορών με το κόστος μεταφοράς στην ξηρά.

Ο σχετικός νόμος πρόκειται να θεσπιστεί άμεσα, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πλήρης υλοποίησή του. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου 2018 και η πολιτική θα εφαρμοστεί πλήρως μέχρι το 2021.

Οι στόχοι που τίθενται προς υλοποίηση είναι οι εξής:

  • Επανασχεδιασμός των θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων για την ολοκλήρωση της σύνδεσης των νησιών, τόσο μεταξύ τους όσο και με την ηπειρωτική χώρα.
  • Διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες στα νησιά για τη βελτίωση του παράκτιου δικτύου
  • Ανάπτυξη ολοκληρωμένου σχεδίου, προκειμένου να επιτευχθεί η έγκαιρη μετάβαση των κατοίκων και των επισκεπτών από και προς τα νησιά
  • Ψηφιοποίηση ενός δικτύου συνδυασμένων μεταφορών στα νησιά

Όπως έγραψε το workenter, oι πρώτοι δικαιούχοι της ειδικής παροχής θα είναι αρχικά τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, πλην της Ρόδου, τέσσερα μικρά νησιά των Κυκλάδων και τα διαπόντια νησιά του Ιονίου, ενώ ο αριθμός συμμετοχής αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση