GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταφθάνει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου ενώ στήνεται και ηλεκτρονική απόχη για όσους δεν αποδίδου...

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου ενώ στήνεται και ηλεκτρονική απόχη για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ.

Πρόκειται για δύο σημαντικές παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής οι οποίες προβλέπονται στο επιχειρησιακό σχέδιό της για το 2018.

Παράλληλα δρομολογούνται και προληπτικές δράσεις για την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης με μαθήματα που θα γίνονται σε μαθητές δημοτικού.

Στο πολυσέλιδο επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ που επικαιροποιείται κάθε χρόνο περιλαμβάνεται κάθε δράση πρόγραμμα αλλά και όλοι οι αναλυτικοί στόχοι για κάθε πεδίο αρμοδιότητας και δραστηριοποίησής της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν φέτος οι παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

Την ολοκλήρωση της δημιουργίας του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου στο οποίο θα γίνεται καταγραφή της ακίνητης, κινητής και άυλης περιουσίας όλων των φυσικών προσώπων επιχειρήσεων και νομικών προσώπων. Με την καταγραφή της περιουσίας κάθε φορολογουμένου θα δημιουργηθούν οι τεχνικές προϋποθέσεις για την επιβολή ενός συνολικού φόρου πλούτου ο οποίος πρόκειται να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται σήμερα μόνο με βάση την ακίνητη περιουσία. Παράλληλα από τις μεταβολές στην ακίνητη και κινητή περιουσία θα εντοπίζεται ευκολότερα η φοροδιαφυγή.

Τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για τον εντοπισμό επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που ενώ ασκούν κανονικά επιχειρηματική δραστηριότητα υποβάλλουν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ.

Παρεμβάσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, όπως η προμήθεια 1.000 φορητών υπολογιστών και 502 υπολογιστών τύπου tablets προκειμένου να στηριχθεί το έργο των κινητών μονάδων ελέγχου των Τελωνείων.

Εκπόνηση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση