GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείτε πώς θα υπολογίζεται ο Γενικός Μέσος Όρος Βαθμολογίας των μαθητών της Γ’ λυκείου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία που καθορίζει το πώς θα υπολογίζεται ο Γενικός Μέσος Όρος Β...

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία που καθορίζει το πώς θα υπολογίζεται ο Γενικός Μέσος Όρος Βαθμολογίας των μαθητών της Γ' λυκείου.

Συγκεκριμένα, εκτός από τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα, που από φέτος θα είναι τέσσερα (Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Ιστορία, Βιολογία), θα υπολογίζονται και τα μη γραπτώς εξεταζόμενα, με εξαίρεση το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Έτσι, το απολυτήριο Λυκείου θα προκύπτει από τον βαθμό τετραμήνων όλων των μαθημάτων και της επίδοσης των μαθητών στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα.

Σημειώνεται, ότι στον ν.4521/2018, όπου ορίζονταν η μείωση των ενδοσχολικώς εξεταζόμενων μαθημάτων για τους τελειοφοίτους της δευτεροβάθμιας, απουσίαζε η διαδικασία έκδοσης του Γενικού Μέσου Όρου.

Παράλληλα, με την τροπολογία καθορίζεται ότι ο απαιτούμενος μέσος όρος για την απόκτηση απολυτηρίου τόσο για τη Γ' τάξη των ημερήσιων ΓΕΛ, όσο και για τη Δ' τάξη των εσπερινών ΓΕΛ, θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 9,5. Οι μαθητές των Α' και Β' τάξεων του ημερησίου ΓΕΛ και των Α', Β' και Γ' τάξεων του εσπερινού ΓΕΛ που δεν επιτυγχάνουν το γενικό μέσο όρο 9,5, θα παραπέμπονται για να εξεταστούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στις επαναληπτικές εξετάσεις. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους αποφοίτους από τη Γ' τάξη ημερήσιων ΓΕΛ και για τη Δ' τάξη των εσπερινών ΓΕΛ.

Την τροπολογία υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ., Ένωση Κεντρώων και ΔΗ.ΣΥ, καταψήφισε η ΝΔ, ενώ «παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση