GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοτζιάς: Θα ήμασταν το ευτυχέστερο έθνος αν η Τουρκία ήταν μια ευρωπαϊκή χώρα

Ο Νίκος Κοτζιάς με αφορμή την παρουσία του σε εκδήλωση στο Γερμανικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στο Βερολίνο τόνισε την επιθυμία του ...

Ο Νίκος Κοτζιάς με αφορμή την παρουσία του σε εκδήλωση στο Γερμανικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στο Βερολίνο τόνισε την επιθυμία του η Τουρκία να αποκτήσει έναν πιο ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
«Θα ήμασταν το ευτυχέστερο έθνος στην Ευρώπη, εάν η Τουρκία ήταν μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα. Εξακολουθούμε να στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και τον αγώνα της Ευρώπης προκειμένου να την "κερδίσει"» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Επιπλέον δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον εξοπλισμό της γείτονος χώρας από τη Ρωσία, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να απομακρύνει την Τουρκία από τη Δύση, χρησιμοποιώντας πρακτικές παρόμοιες με εκείνες της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη δεκαετία του 1920.
Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:«Αυτό που είναι καινούργιο είναι ότι η Ρωσία διαθέτει στους Τούρκους όπλα, τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι και δημοσίως, θα χρησιμοποιήσουν εναντίον μας. Πρέπει να συνυπολογίσει κανείς τις καλές σχέσεις της Τουρκίας με το Πακιστάν και το γεγονός ότι το Πακιστάν συμβουλεύει περισσότερες χώρες σε τεχνολογία πυρηνικής ενέργειας. Η προσωπική μου ιδιαίτερη ανησυχία είναι ότι αυτοί οι 600 ειδικοί, μαζί με τους ειδικούς από το Πακιστάν, αποτελούν μέρος του ονείρου του Ερντογάν, να ηγηθεί του ισλαμικού κόσμου. Αυτό το στρατηγικό σκεπτικό της Ρωσίας, το οποίο ως καθηγητής εξωτερικής πολιτικής μπορώ να καταλάβω, αλλά με το οποίο δεν μπορώ να συμφωνήσω, θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να δημιουργήσει προβλήματα για τη χώρα μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση