GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκάρει πρώην κρατούμενος στις φυλακές της Τουρκίας - Περιγράφει τα βασανιστήρια που βίωσε - ΒΙΝΤΕΟ

Ο συγγραφέας Ταμέρ Τσιλιγκίρ που φυλακίστηκε για τις πολιτικές πεποιθήσεις του περιέγραψε τα φρικτά βασανιστήρια που βίωσε στις το...

Ο συγγραφέας Ταμέρ Τσιλιγκίρ που φυλακίστηκε για τις πολιτικές πεποιθήσεις του περιέγραψε τα φρικτά βασανιστήρια που βίωσε στις τουρκικές φυλακές.

"Ένα από τα βασανιστήρια στα οποία υποβαλλόμουν, έμενα κρεμασμένος από τα χέρια με το κορμί προς τα κάτω πάνω από 10 λεπτά και όταν με ξεκρεμούσαν δεν είχα πια κουράγιο να σταθώ στα πόδια μου. Άλλο βασανιστήριο ήταν η διαπέραση του σώματος με ρεύμα" είπε μεταξύ άλλων ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ.

Ο συγγραφέας έκανε για 91 ημέρες απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για τις άθλιες συνθήκες κράτησης του. "Σε 91 ημέρες απεργία πείνας λάμβανα μόνο νερό, αλάτι και ζάχαρη και κατέληξα να ζυγίζω 45 κιλά. Όταν κάποιος παλεύει με την καρδιά του έχει τη δύναμη να σκεφτεί, να αντέξει και να βρει ιδέες. Έπειτα από 91 μέρες απεργία πείνας έχασα τη μνήμη μου, την όραση μου και έτσι ελευθερώθηκα για έξι μήνες για την υγεία μου".

"Πιστεύω ότι είναι ένα πολιτικό σκηνικό και πλάνο της Τουρκίας έχοντας του οκτώ Τούρκους εδώ, ότι κρατώντας ακόμα τους δύο Έλληνες θα φτάσουν σε κάποια συμφωνία να πάρουν του οκτώ δικούς τους και να δώσουν τους Έλληνες πίσω", ανέφερε ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Δείτε το βίντεο από το Epsilon:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση