GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Νίκη Σερέτη σπάει τη σιωπή της και μιλά για τον ρατσισμό που έχει δεχθεί

Για τον ρατσισμό που έχει βιώσει, μίλησε για πρώτη φορά on camera η Νίκη Σερέτη. «Έχω δεχθεί bullying για την διαφορετικότητά μου...

Για τον ρατσισμό που έχει βιώσει, μίλησε για πρώτη φορά on camera η Νίκη Σερέτη.

«Έχω δεχθεί bullying για την διαφορετικότητά μου. Παλιότερα δεν μπορούσα να το διαχειριστώ… Σήμερα την αναγνωρίζω ως μοναδικότητα και αυτή η δυσκολία μου άνοιξε άλλους δρόμους για να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου. Σαφέστατα σε μικρότερη ηλικία δεν μπορούσα να το διαχειριστώ και κλεινόμουν στον εαυτό μου… τώρα συνειδητοποίησα ποια είμαι, που θέλω να πάω και είναι όμορφο να είσαι διαφορετικός» δήλωσε στην στην εκπομπή «Όλα Καλά» .

Είχε προηγηθεί η έκρηξη της ηθοποιού μέσω Facebook αναφορικά με μια ερώτηση που έκανε δημοσιογράφος σε συνάδελφό της.

Η ερώτηση που την είχε εξοργίσει ήταν: «Στην παράσταση και στο ελληνικό θέατρο γενικότερα συμμετέχουν μαζί σου και έγχρωμοι ηθοποιοί όπως και πέρυσι. Πιστεύεις το κοινό μπορεί να τους αντιμετωπίζει απλά ως ηθοποιούς ή ψάχνει να βρει ακόμα συμβολισμούς, που έχουν σχέση με τη διαφορετικότητά τους;».

Η ηθοποιός του είχε απαντήσει μέσω facebook:

«Η απάντηση μου μέσω fb στην ερώτηση που τέθηκε σε αγαπημένο συνάδελφο σε κάποιο θεατρικό site με αφορμή την παράσταση Οιδίπους Τύραννος σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη. ..

"Με τον συγκεκριμένο κύριο που υπογράφει την επιμέλεια της συνέντευξης έτυχε να συνεργαστούμε πέρυσι στον Αίαντα μιας και έκανε την προώθηση της παράστασης. Προφανώς δεν τον έπεισα για την καλλιτεχνική μου οντότητα παρά τις θετικές κριτικές που απέσπασα για την ερμηνεία μου. Αφού είναι μάυρη... θα είπε! Ίσως βέβαια να μην γνωρίζει οτι είμαι ενεργά στο χώρο απο το 1996 που τελείωσα την σχολή. Και οτι κατά κάποιο τρόπο έχω δώσει το προσωπικό μου στίγμα στο κοινό αποφέυγοντας τις Σειρήνες και τις έυπεπτες επιλογές. Αλλά και πάλι.. αφού είναι μάυρη θα έλεγε! Γιατί ως καλός πατριώτης έμαθε μόνο την παροιμία "τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς". Δεν ξέρω τι επιχειρεί να μας πει ο συγκεκριμένος κύριος όπως και τόσοι άλλοι που μένουν προσκολλημένοι αυτιστικά σε τίτλους που αφορούν μόνο στο χρώμα! Είμαι σίγουρη οτι αν ήσασταν σκηνοθέτης θα μου προτείνατε ευφάνταστους ρόλους όπως μια μάυρη γάτα, την μάυρη μοίρα, τον Χάρο, τον αράπη του Ζαμπέτα κ.α.

Η ερώτηση σας είναι έυκολη και επικίνδυνη αγαπητέ μου. Είναι η συνομωσία των απαίδευτων! Αυτών με τα τσιμπλιασμένα μάτια που δεν βλέπουν πέρα απο την μύτη τους. Είναι ο ίδιος ο φασισμός! Ο ρατσισμός!

Και πόσο κρίμα που σε αυτή τη ζωή ήρθα μιγάδα και όχι μάυρη! Είμαι σίγουρη οτι φοράμε τον ίδιο δείκτη αντιηλιακού το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά πάντα θα είμαι κάπου στο ενδιάμεσο. Μάυρη για τους Λευκούς και Λευκή για τους Μάυρους. Δεν πειράζει, αυτό είναι και το βραβείο μου! Η ελευθερία μου!

Μέσα απο μια πορεία γεμάτη απο πτώσεις, νίκες και πίστη σε αυτά που αγαπάω κατάφερα να είμαι η πρώτη μάυρη ηθοποιός στην Ελλάδα που όπως έλεγε και ο Χατζιδάκης "η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει άρα και ποτέ δεν θα αναστηθεί". Δεν το λες και λίγο αγαπητέ theatreman!

Σας χαιρετώ

Νίκη Σερέτη»

Πηγή: gossip-tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση