GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ναυάγησε οριστικά το σενάριο ενοικίασης φρεγατών από τη Γαλλία

Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr το σχέδιο να ενταχθούν με λίζινγκ δύο γαλλικές φρεγάτες Fremm στον ελληνικό Στόλο, έχει οριστικά ...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr το σχέδιο να ενταχθούν με λίζινγκ δύο γαλλικές φρεγάτες Fremm στον ελληνικό Στόλο, έχει οριστικά ναυαγήσει, μετά από τον θόρυβο που προκλήθηκε στην Αθήνα για το θέμα.
Οι παρασκηνιακές επαφές που έγιναν μετά από την δημοσιοποίηση του θέματος δεν είχαν κανένα θετικό αποτέλεσμα με τους Γάλλους να εμφανίζονται αρνητικοί ακόμη και να απαντήσουν στο ελληνικό αίτημα. “Ζωντανό” παραμένει βεβαίως το πρόγραμμα ναυπήγησης τεσσάρων νέων φρεγατών Bellhara, οι οποίες όμως θα είναι έτοιμες από το 2023.
Μέχρι τότε πως θα καλύψει το ΠΝ τις δεδομένες ανάγκες του; Το ερώτημα απασχολεί τους επιτελείς του ΠΝ που σε πρώτη φάση αναμένουν να υπάρξει τουλάχιστον το απαραίτητο “συμμάζεμα” του Στόλου. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις ακόμη για παλαιότερες φρεγάτες του γαλλικού ναυτικού, αλλά όλα είναι σε θεωρητικό επίπεδο και με δεδομένη την αρνητική διάθεση των Γάλλων, μάλλον δύσκολα θα υλοποιηθούν.
Πηγή: militaire.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση