GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος: Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει απολέσει κάθε αίσθηση νομιμότητας

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για απώλεια κάθε αίσθησης νομιμότητας και κάθε σεβασμού στη...

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για απώλεια κάθε αίσθησης νομιμότητας και κάθε σεβασμού στη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης καθώς, όπως αναφέρει ο κ. Βενιζέλος, «διαβίβασε στη Βουλή τη διάταξη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή δια της οποίας τίθενται στο αρχείο οι μηνύσεις των Δημητρίου Αβραμόπουλου, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου κατά των εισαγγελικών λειτουργών Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη, όπως γράφεται στο δελτίο Τύπου που έσπευσε να εκδώσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενόψει προφανέστατα της αυριανής συζήτησης στη Βουλή!».

«Από πού έως πού μια τέτοια εισαγγελική διάταξη έπρεπε να καταστεί δημόσια παρότι αφορά την ποινική προδικασία που είναι μυστική και από πού έως πού έπρεπε να διαβιβαστεί στη Βουλή; Από ποτέ διαβιβάζονται στη Βουλή οι δικογραφίες στις οποίες πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί είναι μηνυτές;» διερωτάται ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προσθέτει: «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης που έσπευσε να ανακοινώσει ότι διαβίβασε στη Βουλή αυτή την εισαγγελική διάταξη, παρέλειψε να ενημερώσει την κοινή γνώμη ότι διαβίβασε στη Βουλή και τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις μηνύσεις μας κατά του κ. Τσίπρα και μελών της κυβέρνησης για τη συμμετοχή τους στη σκευωρία εναντίον μας που φτάνει στο σφετερισμό της ιδιότητας τους ως κρατικών οργάνων για την αλλοίωση θεμελιωδών θεσμών του πολιτεύματος. Εδώ δεν υπάρχει δυνατότητα προσωρινής αρχειοθέτησης. Αυτή που θα κρίνει προδικαστικά είναι η επόμενη Βουλή».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ακόμη και όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώνεται, στο πλαίσιο των πειθαρχικών του αρμοδιοτήτων, για την πορεία ποινικών δικογραφιών που αφορούν δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, τα σχετικά έγγραφα δεν έχουν καμία σχέση με τις αρμοδιότητες της Βουλής και δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να διαβιβάζονται σε αυτήν και να καθίστανται δημόσια. «Επικράτησε όμως η επικοινωνιακή αγωνία της κυβέρνησης που την έκανε να ομολογήσει το έκδηλο ενδιαφέρον της για ορισμένους εισαγγελικούς λειτουργούς και τη δικονομική πορεία μηνύσεων που υποβάλλονται εναντίον τους», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, χαρακτηρίζει εντυπωσιακή την ταχύτητα με την οποία ο αντεισαγγελέας του ΑΠ κ. Αγγελής ολοκλήρωσε την προκαταρκτική εξέταση χωρίς να καλέσει τους μηνυτές να καταθέσουν, να υποδείξουν μάρτυρες και να προσκομίσουν στοιχεία. «Όπως γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος, επειδή έχει μηνύσει στο παρελθόν την προϊσταμένη του τότε, εισαγγελέα του ΑΠ, τον τότε εποπτεύοντα των εισαγγελέων διαφθοράς αντεισαγγελέα του ΑΠ και συναδέλφους του εισαγγελείς εφετών, οι μηνύσεις ακόμη και όταν τίθενται στο αρχείο, ανασύρονται, όπως ανασύρθηκε και η δική του μήνυση όταν άλλαξε η ηγεσία της Εισαγγελίας του ΑΠ», συμπληρώνει ο κ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση