GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένωση Κεντρώων σε Μεγαλοοικονόμου: Ποτέ δεν σας προσάψαμε ή υπονοήσαμε παράνομη συμφωνία ή συναλλαγή

«Μας αποστείλατε μέσω email στα γραφεία της Ένωσης Κεντρώων επιστολή με την οποία διαμαρτύρεστε και αισθάνεστε θιγμένη, γιατί ο βουλευτής...

«Μας αποστείλατε μέσω email στα γραφεία της Ένωσης Κεντρώων επιστολή με την οποία διαμαρτύρεστε και αισθάνεστε θιγμένη, γιατί ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Μάριος Γεωργιάδης σε διάφορες εκπομπές και ιδιαίτερα στην εκπομπή της 29-04-2018 στον Real FM και στον δημοσιογράφο κ. Μάρκο αναφέρθηκε σε deal που δήθεν κάνατε «κάτω από το τραπέζι» με άλλοo κόμμα» αναφέρει η Ένωση Κεντρώων απαντώντας στην επιστολή της τέως βουλευτή του κόμματος και νυν του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου.
«Όμως μελετώντας όλες τις εκπομπές και ιδιαίτερα αυτήν που επικαλείστε, διαπιστώσαμε ότι αμέσως μετά την επίμαχη φράση και κατά τη διάρκεια της ίδιας εκπομπής, ο βουλευτής διασαφήνισε ότι η όποια συμφωνία είναι πολιτικής φύσεως και έχει να κάνει με ενδεχόμενη πολιτική ενίσχυσή σας μέσω του μηχανισμού των τοπικών οργανώσεων που διαθέτουν τα μεγάλα κόμματα, κατά τις επόμενες εκλογές όπου ενδεχομένως επιδιώξετε την επανεκλογή σας. Πρόκειται για πολιτικό σχόλιο, ερειδόμενο στην ένταξή σας στο ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήσατε και συνάντηση με τον κ. Τσίπρα. Και βέβαια δεν γνωστοποιήσατε εκ των προτέρων ούτε σε μας ούτε στον κόσμο της Ένωσης Κεντρώων που εκπροσωπούσατε ως τότε τις κινήσεις που οδήγησαν στη «μεταγραφή» σας στο ΣΥΡΙΖΑ, ένα πολιτικό κόμμα διαμετρικά αντίθετο απ’ αυτό που εκπροσωπούσατε. Υπ’ αυτή την έννοια και μόνο νοούνται τα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη» προσθέτει η ανακοίνωση.
«Διευκρινίζουμε ότι εμείς ως κόμμα ποτέ δεν σας προσάψαμε ή υπονοήσαμε παράνομη συμφωνία ή συναλλαγή, και άρα δεν έχετε λόγο να διαμαρτύρεστε. Δικαίως αισθανόμαστε ωστόσο ότι χρησιμοποιήσατε την Ένωση Κεντρώων με την οποία εξελέγητε βουλευτής ως εφαλτήριο για να προωθήσετε προσωπικές πολιτικές σας φιλοδοξίες. Γνωρίζετε πολύ καλά τη σημασία που αποδίδει το κόμμα μας στην ηθική στάση που πρέπει να διέπει όσους πολιτεύονται. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι έχετε παραβιάσει κάθε κανόνα πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας από τη στιγμή που πήρατε την έδρα της Ένωσης Κεντρώων στη Β’ Πειραιώς και την παραδώσατε στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι ψηφοφόροι είχαν ψηφίσει Ένωση Κεντρώων» τονίζει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.
«Ένας βουλευτής, κυρία Μεγαλοοικονόμου, ιδιαίτερα όταν έχει εκλεγεί με λίστα και έχει τιμηθεί από το κόμμα του να τεθεί πρώτος σε μία εκλογική περιφέρεια, αν διαφωνεί με κάτι, οφείλει να παραδώσει την έδρα. Αυτό έπραξαν για παράδειγμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Σακελλαρίδης και Κατριβάνου, οι οποίοι αν είχαν φερθεί στο ΣΥΡΙΖΑ όπως εσείς φερθήκατε σε μας στην Ένωση Κεντρώων, θα είχε προ πολλού πέσει η κυβέρνηση. Επί του προκειμένου, έχει τεράστια ευθύνη και ο κ. Τσίπρας που σας απεδέχθη στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ γνωρίζει ότι η θέληση των ψηφοφόρων της Β΄ Πειραιώς είναι η έδρα να ανήκει στην Ένωση Κεντρώων. Αποτελεί μεγάλη αχαριστία από πλευράς σας μία έδρα που πήρατε με λίστα να την παραδώσετε σε άλλο κόμμα. Και μάλιστα να μας απειλείτε με νομικές ενέργειες. Περιμένουμε, έστω και τώρα, την παράδοση της έδρας στην Ένωση Κεντρώων όπου ανήκει. Αν δεν το πράξετε, σάς αναμένει πολύ αυστηρή τιμωρία την ημέρα των εκλογών από την ψήφο του ελληνικού λαού» καταλήγει η ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι η κ. Μεγαλοοικονόμου με ανακοίνωσή της εξαπέλυσε επίθεση κατά του Μάριου Γεωργιάδη λέγοντας ότι «σε συνέντευξή του στον Real FM αναφέρθηκε στους βουλευτές που αποχώρησαν κατά καιρούς από την Ένωση Κεντρώων κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για "συμφωνίες κάτω από το τραπέζι". Δε μπορώ να γνωρίζω ούτε καν να φανταστώ το μηχανισμό σκέψης και το πλέγμα των φαντασιώσεων του κ. Γεωργιάδη που τον οδήγησαν στο να προβεί σε αυτές τις καταφανώς απαράδεκτες και συκοφαντικές δηλώσεις κατά συναδέλφων του βουλευτών. Είναι κάτι που με ξεπερνά. Θα τους συνέστηνα όμως, να αναζητήσει τους λόγους της αποχώρησης βουλευτών αλλά και της απομάκρυνσης των ψηφοφόρων από την ΕΚ στις πολιτικές επιλογές του κόμματός του, αλλά και σε συμπεριφορές στελεχών σαν αυτές που επιδεικνύει με τις δηλώσεις του».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση