GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και πορεία διαμαρτυρίας των συνταξιούχων...

Σε παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν συνταξιούχοι στις 10.00 περίπου το πρώι της Τρίτης στην πλατεία Κοτζιά, ενάντια στις ...

Σε παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν συνταξιούχοι στις 10.00 περίπου το πρώι της Τρίτης στην πλατεία Κοτζιά, ενάντια στις δραστικές περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Στη συνέχεια οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις του ΙΚΑ - Δημοσίου - OAEE - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ - ΠΣ Δικηγόρων πραγματοποίησαν  πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σε συνεργασία με άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις διοργανώνουν συλλαλητήριο και αύριο, Τετάρτη, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την συνδιάσκεψη του ΣΤΕ για την συνταγματικότητα διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου.
Σημειώνεται ότι ανάλογες αγωνιστικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται παράλληλα σε όλη τη χώρα, με κύρια αιτήματα:
Να μην επιτραπεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έρχεται να εφαρμόσει τις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του νόμου 4387/16, καθώς όπως σημειώνουν στο κείμενο διαμαρτυρίας τους, «οι συντάξεις που τις πληρώσαμε σε όλη μας την ζωή με τη δουλειά μας, γίνονται προνοιακά βοηθήματα».
Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.
Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων καλεί όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό και σε μαραθώνιο κινητοποιήσεων σε όλη την χώρα.
«Με τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικές συγκεντρώσεις να εκφράσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στις αντισυνταξιουχικές - αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις που καταστούν εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες», σημειώνουν χαρακτηριστικά και καταλήγουν: «Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε όλη τη χώρα να νικήσουν το φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική αντίληψη του ‘δεν γίνεται τίποτα’ και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα, αύριο θα είναι αργά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση