GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΝΗ-ΧΑΔΙ στην (εξαδέλφη του Πολάκη) αναισθησιολόγο για το θάνατο της μικρής Μελίνας!

Περίπου 2,5 χρόνια μετά τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Βενιζέλειο, όπου είχε πάει για να αφαιρέσει κρεατάκια από τη μύτη τη...

Περίπου 2,5 χρόνια μετά τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Βενιζέλειο, όπου είχε πάει για να αφαιρέσει κρεατάκια από τη μύτη της, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης αποφάσισε τις πειθαρχικές κυρώσεις, τις οποίες θα έχει η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, η γιατρός που φέρεται να έδειξε ιατρική αμέλεια κατά τη διαχείριση του περιστατικού θα στερηθεί το μισθό της για μισό χρόνο, ενώ για 2 χρόνια τής επιβλήθηκε το μέτρο της στέρησης της εργασιακής της εξέλιξης.

Όσον αφορά την ποινή σε βάρος της διευθύντριας της Αναισθησιολογικής Κλινικής Ρεγγίνας Ρουχωτά, προβλέπει και αυτή στέρηση μισθού αλλά για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΔΥΠΕ Κρήτης βρέθηκε στις 23 Απριλίου για να απολογηθεί, μετά την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης, η αναισθησιολόγος (και εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη) Νεκταρία Πολάκη για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη.

Δεν ήταν όμως η μόνη, αφού για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε και η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Ρεγγίνα Ρουχωτά. Η Νεκταρία Πολάκη επανέλαβε αυτό που υποστήριζε εξ αρχής, ότι έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Η κα Ρουχωτά κλήθηκε ως διευθύντρια του Τμήματος -ήταν σε άδεια, αλλά πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα λόγω του έκτακτου περιστατικού που προέκυψε με το κοριτσάκι ωστόσο όμως δεν πρόλαβε να συμμετέχει εξαρχής στη διαχείρισή του.

Είναι γνωστό ότι το Σώμα Επιθεωρητών που επίσης ερεύνησε την υπόθεση διαπίστωσε βαριά ιατρική αμέλεια στη διαχείριση του περιστατικού στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.
ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση