GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοντονής: Εκτός πραγματικότητας οι αιτιάσεις για ανοχή στον Ρουβίκωνα - ΒΙΝΤΕΟ

"Άδικες και εκτός πραγματικότητας" είναι οι αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση καλύπτει τον Ρουβίκωνα, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύ...

"Άδικες και εκτός πραγματικότητας" είναι οι αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση καλύπτει τον Ρουβίκωνα, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, στον αντίποδα των κατηγοριών αυτών, "είχαμε την απαράδεκτη επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη", με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορούν το ίδιο το θύμα ότι ευθύνεται για αυτήν.

"Η επέλαση ενός κομματιού της ακροδεξιάς διοργανωτικά και με φυσική παρουσία στη ΝΔ είναι κάτι που συμβαίνει και αυτό φαίνεται", σημείωσε ο κ. Κοντονής.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, ότι δηλαδή οι δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης ευθύνονται για την επίθεση που δέχθηκε, είπε ότι "δεν τις έχει ακούσει", ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι "δεν ξεχωρίζω ούτε τους άμεσους, ούτε τους έμμεσους υποστηρικτές της ενέργειας αυτής".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι, "η βία είναι κάτι το οποίο έρχεται σε σύγκρουση με το δημοκρατικό μας πολίτευμα, που είναι ο διάλογος και η ανοχή. Αν έχουμε αυτές τις απάνθρωπες και θρασύδειλες επιθέσεις σε επίπεδο αγέλης προς μεμονωμένα άτομα, πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι αυτοί βάλουν κατά της Δημοκρατίας", ενώ σχετικά με τις δηλώσεις Κατσίκη σημείωσε ότι "ακόμα και η έμμεση δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή".

Αναφερόμενος στον Ρουβίκωνα είπε ότι "είναι γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις συλλήψεων έχουν εκδοθεί απαλλακτικές αποφάσεις. Σε άλλες, όταν μπαίνουν δέκα άτομα σε ένα συμβολαιογραφείο, έχουν μία διαφορετική αντίληψη, να σπάνε και να βανδαλίζουν το γραφείο είναι απαράδεκτο. Ή το να μπαίνουν σε πρεσβείες δημιουργεί και πολιτικά προβλήματα".

Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι και η λεκτική βία αποτελεί μορφή βίας και αναφερόμενος ειδικά στις απειλές που εξαπέλυσε ο Ρουβίκωνας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι "για αυτό ο Πρωθυπουργός κατήγγειλε και μίλησε καθαρά για τις απειλές κατά του Προέδρου της ΝΔ".

Σχολιάζοντας και πάλι τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα, είπε πως "αυτοί οι κύκλοι, είναι οι καλύτεροι κήρυκες της ακροδεξιάς προπαγάνδας και δε θεωρώ τυχαίο ότι μετά από αυτές τις επιθέσεις έγινε η επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη".

Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Τόσκα σχετικά με το ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα είναι "μωρά", σημείωσε ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόταν "στην πολιτική σκέψη και συγκρότησή τους" και όχι στη δράση τους.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση