GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Debate Ζαχαριάδη - Κυρανάκη για την οικονομία

«Είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση με βάση τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και μέχρι να βγει από το πρόγραμμα και μετά από τ...

«Είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση με βάση τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και μέχρι να βγει από το πρόγραμμα και μετά από το πρόγραμμα να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε πως σκεφτόμαστε και πως οραματιζόμαστε τη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια δεν σημαίνει μόνο ελευθερία σημαίνει και ένα σχέδιο που να μη γυρίσουμε στις σπατάλες και την ασυδοσία που μας χρεοκόπησαν την περίοδο 2009-2010 και ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και προτεραιοτήτων προκειμένου όλες αυτές οι πληγές που άνοιξαν αυτά τα δέκα χρόνια που περάσαμε αυτή την τρομακτική περιπέτεια ως κοινωνία και ως οικονομία, να μπορέσουμε να δώσουμε κατά προτεραιότητα στους πιο φτωχούς, στους πιο αδύναμους, στους πιο κατατρεγμένους μια προτεραιότητα την επόμενη μέρα να ορθοποδήσουν». Αυτά τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του RealFm 97,8 με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ελισάβετ Σαλαμάρα ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.
«Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή ειπώθηκε περί προληπτικής γραμμής στήριξης, ειπώθηκε για 4ο Μνημόνιο, ειπώθηκε για αποτυχία των μακροοικονομικών. Εφόσον δεν τους βγήκαν αυτά τα σενάρια και αυτές οι αφηγήσεις έχουν μετατραπεί σε κενό περιεχομένου την επόμενη μέρα. Αυτά τα βλέπει και θα τα κρίνει την επόμενη μέρα και θα τα αξιολογήσει ο ελληνικός λαός. Δεν εξωραΐζω την πραγματικότητα, παραδέχομαι όλες τις δυσκολίες που περνάει ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός ξέρει ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα και ποιοι διαχειρίστηκαν την καταστροφή το 2015 και πως τη διαχειρίστηκαν, και ποιοι βεβαίως με λάθη, με αδυναμίες, βεβαίως με βήματα μπροστά και βήματα πίσω είναι αυτοί που καταφέρνουν να ισορροπήσουν την κατάσταση και να σχεδιάσουν σιγά σιγά ένα πιο δίκαιο και πιο βιώσιμο μέλλον. Πρέπει να δώσουμε στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να πετύχει την καθαρή έξοδο και τη ρύθμιση του χρέους με τον καλύτερο τρόπο και από εκεί και πέρα να δούμε αν όλα αυτά που νομοθετήθηκαν αυτά τα δέκα χρόνια τα οποία κατά τη γνώμη μου δεν είναι γραμμένα και σε κανένα ευαγγέλιο, έχουμε τη δυνατότητα κάπου να διαφοροποιήσουμε τη στρατηγική μας» πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανέφερε ότι «εμείς ζητάμε εκλογές αλλά όταν ήμασταν κυβέρνηση δεν είχαμε προνομοθετήσει περικοπές. Ακούω τον κ. Ζαχαριάδη με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να περιγράφει την εξής κατάσταση για το μέλλον: Ότι δήθεν εμείς τώρα θέλουμε να κλείσουμε την αξιολόγηση και να βγούμε από το πρόγραμμα, να κοροϊδέψουμε τους εταίρους ότι θα τηρήσουμε τα ψηφισμένα μέτρα που έχουν την υπογραφή και την ψήφο του κ. Τσίπρα και αφού τελειώσει το πρόγραμμα τον Αύγουστο θα πάμε να κάνουμε ότι θέλουμε, αλλά μέχρι τότε ας πούμε στο τέλος αυτό που θέλουν να ακούσουν».
«Αφού η Ελλάδα δήθεν βγαίνει από το Μνημόνιο με ποιον θα πάει να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση; Αφού δεν παίρνει νέο δάνειο η Ελλάδα γιατί θα πάνε να διαπραγματευτούν με τους δανειστές; Η πραγματικότητα λοιπόν τους διαψεύδει. Το χρέος σήμερα είναι 344 δισ. ευρώ του ΑΕΠ. Ο ΣΥΡΙΖΑ το παρέλαβε 315 δισ. ευρώ του ΑΕΠ. Μια ζωή τα τρία τελευταία χρόνια μας έχουν πρήξει στην κυριολεξία με κάθε σκληρό μέτρο που ψηφίζουν, ότι δήθεν θα αντισταθμιστεί με την απόφαση που θα υπάρξει στο τέλος του προγράμματος για το χρέος» κατέληξε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση