GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Μαξίμου ο Καμμένος για τα εξοπλιστικά - Ένταση νωρίτερα στην Επιτροπή της Βουλής για τα F-16

Των Φοίβου Κλαυδιανού και Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου Στο Μαξίμου μετέβη νωρίς το απόγευμα ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πά...

Των Φοίβου Κλαυδιανού και Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου

Στο Μαξίμου μετέβη νωρίς το απόγευμα ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για όσα έγιναν στην επιτροπή εξοπλιστικών για την αναβάθμιση των F-16, αλλά δεν συζητήθηκε το θέμα των δηλώσεων του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη τον οποίο παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτης, για όσα υποστήριξε, μιλώντας στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Αίτημα για την παραπομπή του είχαν στείλει στον Πρόεδρο της Βουλής, 16 κοινοβουλευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από την κίνηση των "53+".

Ενταση στην Επιτροπή Εξοπλισμών - Τελικά συμφώνησε η ΝΔ

Διαφωνία και μικρή ένταση σημειώθηκε στην κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον Βασίλη Κικίλια από πλευράς ΝΔ και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο από πλευράς Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οι δυο τελευταίοι έθεσαν στον υπουργό το ζήτημα της διαδικασίας, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας, καθώς το θέμα της αναβάθμισης των F-16 έπρεπε πρώτα να περάσει από τη Βουλή και μετά να πάει στο ΚΥΣΕΑ, αλλά συνέβη το αντίστροφο.

Ο Πάνος Καμμένος απάντησε ότι «η ΝΔ θέλει τη συμφωνία, διαφωνεί για τη διαδικασία, ότι δεν έγινε σωστά. Να ξανακάνουμε ΚΥΣΕΑ αύριο το πρωί. Βάζει διαδικαστικά επειδή έγινε πρώτα το ΚΥΣΕΑ. Πάμε από την αρχή. Νομικά είμαστε ασφαλείς. Να μην αφήσουμε παράθυρο σε οποιοδήποτε να αμφισβητήσει την συμφωνία. Ο Θεοχαρόπουλος πήρε γραμμή από τον Παπαχρήστο» (σ.σ. εννοούσε τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο των Νέων, το σημερινό άρθρο του οποίου αναφέρεται στο θέμα και έχει τίτλο «Ο Καμμένος αγνόησε τη Βουλή»).

Τελικά η συνεδρίαση διεκόπη για λίγο προκειμένου τα μέλη της Επιτροπής να συνεννοηθούν με τις ηγεσίες των κομμάτων τους.

Στην επανέναρξη της διαδικασίας ο Β. Κικίλιας δήλωσε ότι «η ΝΔ επισημαίνει ότι ο υπουργός Εθνική Αμύνης φέρει ακέραιη την ευθύνη για την μη ορθή τήρηση διαδικασίας ενημέρωσης και έκφρασης γνώμης από της Επιτροπή Εξοπλισμών για τη συμφωνία αναβάθμισης των F16. Σήμερα δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, η ευθύνη υλοποίησης της οποίας βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Παρά ταύτα, φέρνοντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας, η ΝΔ εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη επί της αρχής.

Παράλληλα, από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Δημήτρης Θεοχαρόπουλος, τόνισε ότι υπήρξε διαφωνία «επί της διαδικασίας, όχι επί της ουσίας. Δεν γνωμοδοτήσαμε, επί της ουσίας είμαστε θετικοί. Ο Καμμένος επιτέθηκε σφοδρά στην αξιωματική αντιπολίτευση. Χυδαιολόγησε και πέταξε λάσπη, μέχρι και για σχέσεις με ΜΜΕ και με πρεσβείες κατηγόρησε όποιον διαφωνούσε».

ΠΗΓΗ: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση