GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάικ Πομπέο: Δεν έχω πάρει απόφαση αν θα παραδώσουμε τα F-35 στην Τουρκία

Oυάσιγκτον Του Θανάση Κ. Τσίτσα Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν την Τουρκία με στόχο να την αποθαρρύνουν ώστε να μην αγοράσει τα ρωσι...

Oυάσιγκτον

Του Θανάση Κ. Τσίτσα

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν την Τουρκία με στόχο να την αποθαρρύνουν ώστε να μην αγοράσει τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Μιλώντας χθες ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: “Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να κρατήσουμε τους Τούρκους σ’ ένα μέρος όπου δεν θα αποκτήσουν πραγματικά τους S-400. Πιστεύω ότι δεν έχουν ακόμη και ελπίζουμε ότι δεν θα τους πάρουν ποτέ την κατοχή τους”, είπε ο κ. Πομπέο.

Εν συνέχεια ρωτήθηκε αν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει λάβει απόφαση για την αγορά από την Τουρκία των αμερικανικών μαχητικών F-35 και ο κ. Πομπέο απάντησε: «Δεν έχω πάρει» (απόφαση).

Απαντώντας επίσης σε σχετική ερώτηση για τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία, ο κ. Πομπέο ανέφερε: “Είναι ένας σημαντικός εταίρος του ΝΑΤΟ. Χρειάζεται η συμπεριφορά της για να αντικατοπτρίζει τους στόχους του ΝΑΤΟ, και αυτό επιδιώκουμε με επιμελή τρόπο: να τους αναγκάσουμε να επανέλθουν στο ΝΑΤΟ, κατά κάποιο τρόπο, και οι ενέργειές τους να είναι σύμφωνες με αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε στο ΝΑΤΟ. Και να μην λαμβάνουν μέτρα που υπονομεύουν αυτές τις προσπάθειές “.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση