GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρχισαν τα αντίποινα οι Τούρκοι για τα F-35 - Με "λουκέτο" στη βάση του Ιντσιρλίκ απειλεί τις ΗΠΑ η Άγκυρα

Ακόμη και το κλείσιμο της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ, που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις τους στη Μέση Ανατολή και τη Σ...

Ακόμη και το κλείσιμο της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ, που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις τους στη Μέση Ανατολή και τη Συρία, εξετάζει πλέον η Άγκυρα ως αντίποινα στην ενδεχόμενη μη πώληση των μαχητικών F-35 στην Τουρκία, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη.
Μιλώντας στο κανάλι “Α Haber’, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο λαός ζητάει να κλείσει η βάση του Ιντσιρλίκ, αλλά δεν έχουμε μόνο αυτό το ατού στα χέρια μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Για να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις μας, οι ΗΠΑ πρέπει να προβούν σε κάποια βήματα. Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να χάσουν ένα σύμμαχο σαν κι εμάς. Εμείς δεν έχουμε κάνει κάποιο λάθος απέναντι στις ΗΠΑ, το αντίθετο οι ΗΠΑ έχουν κάνει. Όταν κόβονται οι ελπίδες σε μία σχέση, η Τουρκία βάζει τα δυνατά της για το πώς πρέπει να επανέλθουν. Αυτό θα πρέπει να συζητήσουμε», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι αναμένουν από τις ΗΠΑ να γυρίσουν από το λάθος δρόμο που έχουν πάρει.
Πάντως, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι δεν ανησυχεί ότι δεν θα γίνει η παράδοση των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, επειδή - όπως είπε - αυτή είναι μια περιεκτική συμφωνία και τα χρήματα έχουν ήδη δοθεί. «Μέχρι σήμερα πληρώσαμε τις δόσεις μας. Αυτή η συμφωνία δεν συνδέεται ούτε με τους S-400 ούτε με άλλα θέματα», υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση