GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο λιμάνι του Καστελίου οι μετανάστες – Βρίσκονταν σε ιστιοφόρο που εντόπισε η Frontex - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς και η αποβίβαση των 68 μεταναστών στο λιμάνι του Καστελίου, με τη συνδρομή τριών πλωτών σκαφών...

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς και η αποβίβαση των 68 μεταναστών στο λιμάνι του Καστελίου, με τη συνδρομή τριών πλωτών σκαφών του Λιμενικού Σώματος. Οι μετανάστες βρίσκονταν σε ιστιοφόρο, το οποίο εντοπίστηκε από σκάφος και ελικόπτερο της Frontex, 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Κυθήρων.

Άμεσα σκάφη του λιμενικού κατευθύνθηκαν προς την περιοχή, προκειμένου να μεταφέρουν το πλοίο με ασφάλεια στα Χανιά. Αρχικά είχε αποφασισθεί το ιστιοφόρο με τους δεκάδες μετανάστες να οδηγηθεί στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αυτό δεν κατέστη εφικτό. Έτσι αποφασίσθηκε το πλοίο να μεταφερθεί στο λιμάνι του Καστελίου Κισσάμου και από εκεί να αποφασισθεί ο τόπος φιλοξενίας τους.

Στο λιμάνι του Καστελίου έφτασαν τελικά 68 άτομα, ανάμεσά τους περίπου 10 παιδιά. Ωστόσο δύο άτομα, ένας άντρας και μία γυναίκα ήταν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Καστελίου.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση