GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Kαι το 1453 υπήρχαν δύο Ελλάδες...

‎ Thanos Tzimeros ‎   Kαι το 1453 υπήρχαν δύο Ελλάδες και συνέχιζαν να σπαράσσονται ενώ ο Μωάμεθ ήταν προ των τειχών. Να τις θυμηθούμε ε...

Thanos Tzimeros‎  
Kαι το 1453 υπήρχαν δύο Ελλάδες και συνέχιζαν να σπαράσσονται ενώ ο Μωάμεθ ήταν προ των τειχών. Να τις θυμηθούμε επί τη ευκαιρία:
Η Ελλάδα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου: "Το δε την πόλιν σοι δούναι ουτ' εμόν εστίν ουτ' άλλου των κατοικούντων εν αυτή, κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών"
Η Ελλάδα του Νοταρά και του Γεννάδιου: "κρειττότερόν εστιν ειδέναι εν μέση τη πόλει φακιόλιον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν λατινικήν"
Κάθε σχέση με τα σημερινά είναι απλώς συμπτωματική.
Υ.Γ. Να θυμηθούμε επίσης τις... αγεφύρωτες διαφορές που χώριζαν (και χωρίζουν) τις δύο Εκκλησίες και οδήγησαν σε απομόνωση και εν τέλει σε υποταγή στο τουρκικό φακιόλιο την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (την οποία κάποιους αιώνες μετά ονομάσαμε αυθαιρέτως Βυζαντινή):
1. Το από πού εκπορεύεται το Άγιο Πνεύμα. Το γνωστό "φιλιόκβε".
2. Τα πρωτεία.
3. Το αν οι ψυχές θα πηγαίνουν σε καθαρτήριο.
4. Το αν ο άρτος της Θείας Ευχαριστίας θα έχει προζύμι ή θα είναι άζυμος.
5. Το αν θα παντρεύονται ή όχι οι ιερείς.
Μου θυμίζουν τις τάχα μου χαώδεις διαφορές που επικαλούνται στα σολιαλμηντιακά μαλλιοτραβήγματά τους οι φιλελεύθεροι. Με αποτέλεσμα να βασιλεύει το συριζαϊκό φακιόλιο εν μέση τη πόλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση