GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σαμαράς για την υπόθεση Novartis: Επιμένω στη μήνυσή μου και για τα πολιτικά πρόσωπα και για τους δικαστικούς λειτουργούς

«Μια μέρα πριν συζητηθεί και πάλι στη Βουλή η υπόθεση Novartis, ανακοινώθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ότι ο αντιεισαγγελέας το...

«Μια μέρα πριν συζητηθεί και πάλι στη Βουλή η υπόθεση Novartis, ανακοινώθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ότι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, βάζει στο αρχείο τις μηνύσεις που κατατέθηκαν κατά των Εισαγγελέων διαφθοράς από τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά. Η διάταξη Αγγελή έχει ημερομηνία 4 Μαΐου. Και ο υπουργός Δικαιοσύνης το ανακοινώνει δημόσια 13 μέρες αργότερα! Και λίγες ώρες πριν γίνει ξανά σχετική συζήτηση στη Βουλή», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και προσέθεσε:

« Το πρώτο που καταγγέλλω είναι ότι ο αντιεισαγγελέας Αγγελής δεν εξέτασε καθόλου την μήνυσή μας, δεν έλαβε μαρτυρικές καταθέσεις, δεν μας ζήτησε να προσκομίσουμε κανένα πρόσθετο στοιχείο. Αυτές τις παραλείψεις τις θεωρώ αδιανόητες.

Δεύτερον, υπογραμμίζω ότι στο μέρος της δικογραφίας που αφορά πολιτικά πρόσωπα που μηνύονται από μένα -τον πρωθυπουργό Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Παπαγγελόπουλο- η υπόθεση έχει διαχωριστεί και πρέπει να εξεταστεί χωριστά από τη Βουλή. Δεν υπάγεται στην κρίση του αντιεισαγγελέα Αγγελή!

Τρίτον, ακόμα και σε ό,τι αφορά το μέρος της μήνυσής μου εναντίον των δικαστικών λειτουργών Ελ. Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, που ο αντιεισαγγελέας Αγγελής "έθεσε στο αρχείο", ο ίδιος γνωρίζει ασφαλώς ότι οι μηνύσεις κατά δικαστικών, ακόμα κι όταν τίθενται στο αρχείο, μπορούν να ανασυρθούν. Όπως είχε ανασυρθεί παλαιότερα δική του μήνυση, όταν άλλαξε η ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου…».

Και υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς: «Άρα επιμένω και στα δύο σκέλη της μήνυσής μου -και για τα πολιτικά πρόσωπα και για τους δικαστικούς λειτουργούς! Και προειδοποιώ ότι δεν θα τελειώσει αυτή η ιστορία εδώ. Απλώς, επιβαρύνεται η θέση όσων ενέχονται -και στην ίδια την υπόθεση, και στην απόπειρα συγκάλυψής της. Αντιλαμβάνομαι το φόβο της κυβέρνησης, η οποία θα προσπαθήσει να κρυφτεί πίσω από την διάταξη Αγγελή. Δικαίως φοβούνται. Και μάταια προσπαθούν να το αποφύγουν...».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση