GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος στην Κύπρο για τo νέο τραγούδι του ράπερ Tus

«Εγώ θα λύσω το Κυπριακό, κουφ@@@@ να διώξετε τους Τούρκους μα να μείνουν οι Τουρκάλες». Με αυτόν τον προκλητικό στίχο, μεταξύ άλλ...

«Εγώ θα λύσω το Κυπριακό, κουφ@@@@ να διώξετε τους Τούρκους μα να μείνουν οι Τουρκάλες». Με αυτόν τον προκλητικό στίχο, μεταξύ άλλων, όμοιων και χειρότερων, του νέου τραγουδιού του με τίτλο «Τουρκάλες», ο Τus έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Κύπρο: «Στα κατεχόμενα πηγαίνω συνεχόμενα / κάθε βράδυ κι άλλη εμπειρία με άλλη γκόμενα».

Και μόνο η λέξη «Κατεχόμενα», που προσβάλλει τον κυπριακό λαό και του θυμίζει το πρόβλημα δίχως λύση, προκάλεσε έντονη κινητικότητα στα social media, με πολλούς χρήστες από τη Μεγαλόνησο να χαρακτηρίζουν το τραγούδι χυδαίο, προσβλητικό και ρατσιστικό.

Οι «Τουρκάλες», το τραγούδι στο οποίο ο Tus κάνει ντουέτο με τον Johnny Black, σε μόλις μία μέρα από την κυκλοφορία του σημείωσε περισσότερες από 175.000 προβολές.

Στο βιντεοκλίπ ο καλλιτέχνης ντυμένος στα χακί φεύγει από το στρατόπεδο όπου υπηρετεί -το οποίο όπως αναγράφεται βρίσκεται κάπου στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας- για να πάει στις Τουρκάλες: «Πόσο μου αρέσουν οι Τουρκάλες, φέρτε κι άλλες, μικρές και μεγάλες, φέρτε κι άλλες» λέει το ρεφρέν, ενώ στα κουπλέ γίνεται ειδική μνεία και στον Ερντογάν -«Ο,τι σου λέει man, ζωή Σουλεϊμάν, δουλεύει ο Ερντογάν για να πηδάει ο Γιουνάν (Έλληνας)».

Σε άλλο στίχο στο στόχαστρο του ράπερ μπαίνει και ο Τούρκος παραγωγός του «Survivor»: «Αλλες το κάνουν για λεφτά κι άλλες για προβολή, νιώθω σα να ’μαι ο Ελληνας Ατζούν Ιλιτζαλί». Φυσικά δεν λείπουν και οι σεξιστικές αναφορές, από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο τραγουδιστής στα κομμάτια του: «Στο οθωμανικό έχω στήσει αυτοκρατορία, μπορείτε να το πείτε και κ@@φαρδία».

Ανάμεσα στους πολεμίους του νέου σουξέ του Tus είναι εκείνοι που το συγκρίνουν με το παλαιότερο -εξίσου προκλητικό- τραγούδι του, με τίτλο «Βουλγάρες», το οποίο κατηγορήθηκε ότι διαφημίζει το trafficking και ο «ντόρος» που προκάλεσε παραλίγο να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο με τη γειτονική χώρα.

Μάλιστα, με μια... γέφυρα που κάνει ο Johnny Black ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι συνδέει τα δύο τραγούδια: «Ωχ! Ξέχασα τις Βουλγάρες στο φορτηγό!». Κι ενώ τα αρνητικά σχόλια... μαίνονται στα social media, ο δημιουργός δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση