GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λέει ο καθηγητής Κ. Συρίγος για τα 257.000 ευρώ του τηλεμαραθωνίου για το "Σωτηρία"

Στα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον τηλεμαραθώνιο που έγινε το 2016 για την ανακαίνιση κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία καθώς και στο ...

Στα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον τηλεμαραθώνιο που έγινε το 2016 για την ανακαίνιση κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία καθώς και στο πού διατέθηκαν, αναφέρθηκε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.
"Το ποσό που μαζεύτηκε ήταν 257.307 ευρώ, ήταν ένας πάρα πολύ πετυχημένος έρανος που είχε μερικές μοναδικότητες... Μαζεύτηκε αυτό το πολύ μεγάλο ποσό με σκοπό να ανακαινίσουμε κομμάτια του Σωτηρία, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία και που οι κτιριακές υποδομές του είναι πολύ παλιές. Στην προσπάθεια του εράνου συμμετείχαν πολλά στελέχη του νοσοκομείου και της κλινικής της δικής μου αλλά και άλλες κλινικές" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Συρίγος και σημείωσε:
"Από αυτές τις 257.000, μέχρι τώρα έχουν ξοδευτεί οι 110.000, δηλαδή λιγότερα από τα μισά... Τα χρήματα τα διαχειρίστηκε το Ογκολογικό Κέντρο Ιατροβιολογικής Εκπαίδευσης και έρευνας η οποία είναι μία μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση με σκοπό να υποστηρίζει το έργο της Πανεπιστημιακής κλινικής, τις υποδομές της, το ερευνητικό και εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, να χρηματοδοτεί ερευνητικά πρωτόκολλα, να δίνει υποτροφίες και να φτιάχνει καινούργιες υποδομές. Αυτός ήταν ο σκοπός και με αυτόν τον σκοπό πήρε και έγκριση ο έρανος από το υπουργείο Εργασίας και από την Περιφέρεια Αττικής".
Σχετικά με το πού έχουν διατεθεί οι 110.000 ευρώ ο κ. Συρίγος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "έχει γίνει εξαρχής ρευματολογικό ιατρείο που δεν υπήρχε, έχει ανακαινιστεί το αιματολογικό και η αιματολογική μονάδα, έγινε ιατρείο υπερήχων που δεν υπήρχε, ανακαινίστηκε και μεγάλωσε η ογκολογική μονάδα και έγιναν καινούργιοι χώροι στη μονάδα ημερήσιας νοσηλείας... Φτιάξαμε καινούργια γαστρεντερολογική μονάδα που είναι 300 τ.μ., και η οποία είναι ίσως η πιο σύγχρονη και η πιο όμορφη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα... Αυτό που μένει τώρα, το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό, είναι να ανακαινίσουμε τους θαλάμους των ασθενών, θα βάλουμε καινούργιες τουαλέτες, οι οποίες είναι σε τριτοκοσμική κατάσταση, θα βάλουμε κεντρικό κλιματισμό, θα αλλάξουμε τους ελαιοχρωματισμούς και για όλα αυτά έχουμε πάρει άδειες, έχουμε κάνει όλες τις τεχνικές μελέτες, είναι όλα έτοιμα και περιμένουμε. Περιμένουμε εδώ και πολύ καιρό, γιατί ότι κάναμε τώρα το κάναμε ενώ λειτουργούσε η κλινική και υπήρχαν μέσα άρρωστοι, αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε στους θαλάμους, πρέπει να αδειάσει η κλινική... Το μπέρδεμα έχει προκύψει γιατί υπάρχουν προσωπικές αντιπαλότητες και οι άνθρωποι δεν μιλάνε μεταξύ τους".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση