GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση Βούλτεψη στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό: Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σύγχρονη ψοφιοσύνη

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, εξαπέλυσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτ...

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, εξαπέλυσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον Realfm 97,8, στην εκπομπή της Λίνας Κλείτου και του Γιώργου Μελιγγώνη. Η κ. Βούλτεψη έκανε λόγο για "σύγχρονη ψοφιοσύνη" και για ανταλλάγματα που έχουν προσφερθεί στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει το Μακεδονικό ζήτημα.
Αναφορικά με την ανακοίνωση της επικείμενης συνάντησης Τσίπρα-Ζάεφ, η κ. Βούλτεψη, τόνισε: "Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η κυβέρνηση είχε κάνει σημαία της το Βουκουρέστι και το erga omnes. Τώρα οι πληροφορίες λένε ότι αυτά έχουν αλλάξει και εγώ διερωτώμαι για ποιον λόγο υπάρχει πρεμούρα για αυτή τη συνάντηση, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συμφωνήσει σε ένα όνομα erga omnes αλλά με ένα μεταβατικό στάδιο δύο ετών. Δηλαδή τεμαχισμό της συμφωνίας, που δεν πιστεύω ότι θα βρεθούν κόμματα στη βουλή να το ψηφίσουν. Εκτός αν δεν το φέρει καθόλου στη βουλή και ακολουθήσει το παράδειγμα του Ζάεφ . Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή μπροστά σε μια σύγχρονη ψοφιοσύνη, για να θυμηθούμε, και τον Ίωνα Δραγούμη και θέλω να μάθω με ποιο αντάλλαγμα. Γιατί αυτή η πρεμούρα, γιατί πάει η συνάντηση στις 17 Μαΐου, δηλαδή πριν από τις 24 Μαΐου; ". "Ο κ. Ζάεφ λέει ότι πρέπει να διαχωριστεί τι είναι για εσωτερική και τι για εξωτερική χρήση. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας , στις 23 Μαρτίου, μετά τη Σύνοδο Κορυφής είχε πει ότι δεν θέλει light λύση αλλά ουσιαστική, για όλες τις χρήσεις. Επίσης, την 1η Μαίου ο κ. Κοτζιάς σε συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά είπε ότι για να είναι πραγματικό το erga omnes πρέπει να εφαρμόζεται και στο εσωτερικό της χώρας. Η πείρα δείχνει ότι αν αλλάξει αυτή η κυβέρνηση, η επόμενη θα στείλει τον Ζάεφ στη φυλακή λέγοντάς του ότι παραβίασε το Σύνταγμα, δεχόμενος μια διεθνή ονομασία που δεν προβλέπεται στο Σύνταγμά τους. Άρα ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς έχει δώσει τα επιχειρήματα εναντίον μιας ενδεχόμενης λύσης που προτείνεται τώρα. Δεν είναι λοιπόν πράγματα αυτά και ανησυχώ" είπε η κ. Βούλτεψη.
"Έχω πει από την πρώτη στιγμή πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τους έχουν δώσει κάποιο αντάλλαγμα . Τώρα, το αντάλλαγμα αυτό είναι το χρέος ή μη περικοπή των συντάξεων; Δηλαδή για παράταση για λίγους μήνες της εξουσίας, μπορούμε να πάμε σε τέτοια θέματα που κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε τεμαχισμό της λύσης, και σε μεγάλο πρόβλημα που θα το βρουν μπροστά οι επόμενες γενιές ; διερωτήθηκε και σημείωσε πως τη ΝΔ δεν δεσμεύει καμία συμφωνία με τεμαχισμό της λύσης για τη Μακεδονία.
"Μας λένε να μην κάνουν αναθεώρηση τώρα αλλά σε δύο χρόνια. Κι αν στα δύο χρόνια αυτά γίνει πάλι μύλος στα Σκόπια ή προκληθεί πτώση της κυβέρνησης Ζάεφ; Είναι βέβαιο ότι κάτι γίνεται. Δεν μας λένε ότι κοίταξαν τα κείμενα οι δύο ομάδες και ότι πρέπει να καταργηθεί ο αλυτρωτισμός και των δύο πλευρών; Έχει η Ελλάδα κανέναν αλυτρωτισμό έναντι των Σκοπίων, γυρεύει κάτι; Άρα πρέπει να μας πουν γιατί τέτοια πρεμούρα και δεύτερον με ποιο αντάλλαγμα. Γιατί αν το αντάλλαγμα είναι η παράταση της παραμονής στην εξουσία τότε βρισκόμαστε σε μια σύγχρονη ψοφιοσύνη όπως είχε αποκαλέσει ο Ίων Δραγούμης τη στάση, τότε, κάποιων έναντι της Μακεδονίας" επανέλαβε η βουλευτής της ΝΔ.
Ακούστε το ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση