GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Θα φέρουμε μια εθνικά επωφελή συμφωνία που θα υπερψηφιστεί από τα περισσότερα κόμματα

"Έχει γίνει συστηματική δουλειά, έχουν φτάσει τα θέματα στον πυρήνα τους και είναι ώρα να κουβεντιαστούν στο ανώτατο επίπεδο. Έχουμε...

"Έχει γίνει συστηματική δουλειά, έχουν φτάσει τα θέματα στον πυρήνα τους και είναι ώρα να κουβεντιαστούν στο ανώτατο επίπεδο. Έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί να έχουμε συμφωνία" δήλωσε αναφορικά με τη συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.
Αναφορικά με τις πληροφορίες που κάνουν για μεταβατική περίοδο που θα περιλαμβάνεται στη συμφωνία είπε "Τίποτα δεν είναι πιο αναληθές από αυτά. Η συμφωνία θα είναι συνολική, θα λύσει όλα τα ζητήματα από τώρα, αν άφηνε ουρές δεν θα ήταν συνολική και μόνιμη. Μπορεί να έχει ένα χρονοδιάγραμμα για κάποια ζητήματα που δεν μπορούν να λυθούν με την υπογραφή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ενδιάμεση. Και θα φέρουμε οπωσδήποτε τη συμφωνία τη Βουλη" συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για την υπερψήφιση της συμφωνίας από 180 βουλευτές απάντησε ότι "Το Σύνταγμα προβλεπει 180 όταν έχεις παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Εδώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο".
"Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει υποστήριξη ευρύτερη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δεδομένου ότι θα είναι μια συμφωνία εθνικά επωφελής" τόνισε.
"Αν δεν ψηφίσει η ΝΔ, αυτό θα είναι μεγάλο λάθος για τον κ. Μητσοτάκη, γιατί η εθνική γραμμή την οποία προωθούμε είναι η γραμμή που είχε αρχίσει να στήνει ο πατέρας του, αυτή που υπονόμευσε ο Σαμαράς, αυτή που ο Κώστας Καραμανλής επιβεβαίωσε το 2007, πραγματικά θα εντυπωσιαστώ αν είναι τόσο μεγάλη η επιρροή της ακροδεξιάς πτέρυγας στο εσωτερικό της ΝΔ" ανέφερε.
"Εμείς λέμε ότι πιστεύουμε ότι θα φέρουμε μια εθνικά επωφελή συμφωνία που θα υπερψηφιστεί από τα περισσότερα κόμματα" συμπλήρωσε.
Αναφορικά με τις συντάξεις τόνισε "Επειδή δεν θα ήταν σωστό να βάλουμε 12η περικοπή στους συνταξιούχους, είπαμε ότι όπου υπάρχει διαφορά στο καινούργιο και το παλιό σύστημα, αυτή η προσωπική διαφορά θα παραμείνει. Έξι μήνες μετά την ψήφιση του νόμου ήρθε ένας εκβιασμός από το ΔΝΤ, ανάλογος με αυτόν που είχε γίνει τελευταία στιγμή για τις χήρες. Αυτό που φαίνεται τώρα είναι ότι όχι μόνο έχουμε υπερπλεόνασμα, είναι πλεονασματικός και ο ΕΦΚΑ. Δημιουργούνται λοιπόν ερωτηματικά για το τι θα γίνει. Μέχρι τον Αύγουστο είμαστε στοχοπροσηλωμένοι στην καθαρή έξοδο. Μετά, αυτά θα συζητηθούν".
Ακούστε το ηχητικό:

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση