GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίτσας: Το προσφυγικό - μεταναστευτικό δεν λύνεται με στρατιωτικούς όρους

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. "Τον Απρίλι...

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Τον Απρίλιο είχαμε μια αύξηση των μεταναστευτικών ροών κατά κύριο λόγο στον Έβρο, τον Μάιο έχουμε επανέλθει σχεδόν στην προηγούμενη κατάσταση, είμαστε δηλαδή περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2017. Θεωρώ ότι η απευθείας επαφή που είχαμε με την τουρκική πλευρά τον Απρίλιο και τον Μάιο και η βοήθεια που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αυτή την κατεύθυνση έφεραν κάποια αποτελέσματα. Βεβαίως, όσον αφορά στις ροές ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι είσαι σίγουρος για το τι πρόκειται να συμβεί" ανέφερε.
"Εγώ θα ήθελα να επιτύχω και να έχω μια ανοιχτή γραμμή με την Τουρκία και πάνω σε αυτό δουλεύουμε και ως τώρα έχουμε καλά αποτελέσματα και συγχρόνως να έχουμε μια μεγαλύτερη πίεση από τη μεριά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του διεθνούς περιβάλλοντος σε αυτή την κατεύθυνση, γιατί δεν μπορείς να χρησιμοποιείς ανθρώπους ως όπλο" συμπλήρωσε.
"Το προσφυγικό- μεταναστευτικό δεν λύνεται με στρατιωτικούς όρους. Να είναι ξεκάθαρο. Θα πρέπει να προσδιοριστεί με σαφήνεια ο όρος έλεγχος. Αυτό που οφείλει η Τουρκία είναι να σταματάει τις ροές. Όσους ανθρώπους και να βάλει η Ελλάδα, όσους ανθρώπους αν βάλει η FRONTEX, από τη στιγμή που θα υπάρξει μια είσοδος, το μοναδικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να την καταγράψεις, να την ταυτοποιήσεις και στον βαθμό που θα κάνει αίτηση ασύλου, να την εξετάσεις. Δεν βοηθάει στην όλη διαδικασία, η ένταση που υπάρχει στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία" τόνισε.
"Η μάχη ενάντια στους διακινητές πρέπει να είναι παγκόσμια και πρακτικά αυτό σημαίνει κοινή μάχη Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας" είπε ο κ. Βίτσας.
"Θα πρέπει να συζητάμε σοβαρά, περίμενα χτες η συζήτηση να γίνει πάνω στα χρηματοδοτικά εργαλεία μιας ανάπτυξης και μιας δημοσιονομικής σταθεροποίησης, αλλά με ευθύνη της αντιπολίτευσης, η οποία το έριξε στο σορολόπ, δεν έχει γίνει. Μια τέτοια συζήτηση πρέπει να γίνει μέσα στην κοινωνία" κατέληξε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση