GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρήγας: Η απλή αναλογική και η συζήτηση για το εκλογικό σύστημα ισχύει

Στην πρόταση της κατάτμησης της Β΄ Αθηνών και του πρώην Υπόλοιπου Αττικής σε μικρότερες εκλογικές περιφέρειες που φέρεται να εξετάζει η κ...

Στην πρόταση της κατάτμησης της Β΄ Αθηνών και του πρώην Υπόλοιπου Αττικής σε μικρότερες εκλογικές περιφέρειες που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.
"Το θέμα της Β' Αθηνών, και ενδεχομένως να δούμε και κάποια άλλη Περιφέρεια, και στη διαβούλευση η οποία θα μπει νομίζω ότι είναι μία ανάγκη η οποία έχει προκύψει πια από όλους με την εμπειρία η οποία υπάρχει. Νομίζω ότι είναι πια ώριμο να γίνει. Προφανώς για εμάς η απλή αναλογική και η συζήτηση για το εκλογικό σύστημα ισχύει, και ισχύει γιατί θεωρώ και θεωρούμε ότι αυτό είναι το πιο δημοκρατικό, δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες εμβάθυνσης και συναινέσεων που μπορούν να γίνουν στο πολιτικό σύστημα" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ρήγας ερωτηθείς για το εάν η πρόταση της κατάτμησης της Β΄ Αθηνών είναι γέφυρα για την επαναφορά της συζήτησης για την απλή αναλογική και σημείωσε:
"Η στάση με την κ. Γεννηματά να ζητά εκλογές, η στάση τους είναι όλο και πιο κοντά με τη ΝΔ... Υπάρχει αντίφαση στο αίτημα. Την προηγούμενη περίοδο ζητούσε αναθεώρηση του Συντάγματος και τώρα καταθέτει πρόταση για άμεσες εκλογές. Θεωρώ ότι κ. Γεννηματά έχει υποχωρήσει και μάλιστα με καθυστέρηση στην αντίληψη και τη στρατηγική της ΝΔ που ζητούσε συνεχώς εκλογές. Νομίζω ότι την έχει οδηγήσει εκεί ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Λοβέρδος".
"Βρισκόμαστε στη φάση της διαπραγμάτευσης και με στόχο στο Eurogroup του Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί όλα ώστε τον Αύγουστο να τελειώνει ότι αφορά το μνημόνιο, τις δανειακές συμβάσεις και την επιτροπεία. Ότι έχουμε συμφωνήσει παραμένει αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε εμείς οι οποίοι θα διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό τοπίο... Είναι μικροψυχία αυτό που γίνεται από τα άλλα κόμματα και είναι ενάντια και στην ίδια την κοινωνία" ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:
"Το θέμα τον συντάξεων και του αφορολόγητου αφορά το 2019 και το 2020, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έρθει νωρίτερα".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση