GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παππάς για το Σκοπιανό: Πάνω στις προτάσεις Νίμιτς υπάρχει η δυνατότητα να εξευρεθεί μία λύση

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολ...

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Παππάς είπε μεταξύ άλλων ότι "αυτό που πρέπει να πούμε προς την πλευρά της FYROM είναι ότι πρέπει τα τελευταία βήματα να γίνουν με μεγάλη προσοχή, να μην γίνονται κινήσεις οι οποίες δίνουν μία εικόνα άτσαλων κινήσεων και να υπογραμμίσουμε ότι υπάρχει η δέσμη προτάσεων του Μάθιου Νίμιτς, πάνω στις οποίες υπάρχει η δυνατότητα να εξευρεθεί μία λύση. Έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα η γειτονική χώρα και δεν πρέπει να το βγάζουμε από τη συζήτηση μέσα στην Ελλάδα υπό το φως μίας ατυχούς διαρροής του συγκεκριμένου ονόματος (Μακεδονία του Ίλιντεν). Έκανε το βήμα να δεχτεί το erga omnes, ήταν κάτι το οποίο δεν είχε καταφέρει η εξωτερική μας πολιτική μέχρι στιγμής, η πλευρά της FYROM δεν συζητούσε επ ουδενί να υπάρχει μία ονομασία για όλες τις χρήσεις" και πρόσθεσε:
"Έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα. Νομίζω ότι στη βάση αυτού του κεκτημένου μπορούν να γίνουν περαιτέρω βήματα τα οποία να καταλήξουν σε μία λειτουργική συμφωνία".
Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σημείωσε ότι "είμαι από αυτούς που ελπίζουν ότι η πολιτική σταθεροποίηση μετά τις εκλογές ενδεχομένως να βελτιώσει και την κατάσταση στις διμερείς σχέσεις. Διότι δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να εργαλειοποιείται μία σχέση με την Ελλάδα για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Η κράτηση των στρατιωτών μας είναι μία απαράδεκτη πράξη, είναι μία πράξη που δεν αρμόζει σε Κράτος - Δικαίου. Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και υπάρχει κράτηση χωρίς να έπρεπε να υπάρχει. Η Ελλάδα κάνει ό,τι είναι δυνατόν και καταγγέλλει αυτή τη στάση σε όλα τα επίπεδα".
"Στα Εξάρχεια μόνο υπό αυτή την κυβέρνηση έχουν γίνει σοβαρής κλίμακας επιχειρήσεις για να παταχθούν κυκλώματα. Τα Εξάρχεια έχουν προβλήματα και εκεί πέρα πρέπει και οι προσπάθειες να ενταθούν για να βελτιωθεί η ζωή και η καθημερινότητα των πολιτών. Αλλά, σε άλλους καιρούς υπήρχαν τα λεγόμενα 'άβατα' και κυρίως για τα σκοτεινά κυκλώματα της διακίνησης ναρκωτικών" δήλωσε ο κ. Παππάς ενώ αναφερόμενος στον Ρουβίκωνα είπε " ότι κάνει πράξεις οι οποίες είναι καταδικαστέες. Όποιος αυτή τη στιγμή πάει να κάνει έναν συμψηφισμό, ο οποίος το μαχαίρι του φονιά του Φύσσα το εξισώνει με μία μπογιά η οποία πετάχτηκε, διαπράττει ατόπημα. Το ποινικό Δίκαιο τις διαχωρίζει αυτές τις πράξεις και διαχωρίζονται και πολιτικά. Όποιος αυτά τα πράγματα τα διαχωρίζει σημαίνει ότι επικροτεί αυτά που κάνει ο Ρουβίκωνας πολιτικά; Σε καμία των περιπτώσεων".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση