GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street: Έκλεισε με μικτά αποτελέσματα

Με μικτά αποτελέσματα έκλεισε η Wall Street καθώς ο S&P 500 αντέστρεψε στο τέλος τις απώλειες που είχε στη διάρκεια της συνεδρ...

Με μικτά αποτελέσματα έκλεισε η Wall Street καθώς ο S&P 500 αντέστρεψε στο τέλος τις απώλειες που είχε στη διάρκεια της συνεδρίασε μετά τη δήλωση αξιωματούχου της κυβέρνησης Τραμπ ότι ελπίζει σε περαιτέρω άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας στις αμερικανικές εταιρείες.

O Dow Jones υποχώρησε 0,27% στις 24.099,05 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq αυξήθηκαν 0,25% και 0,91%, αντίστοιχα.

Οι αμερικανικές μετοχές ανέκαμψαν από τα χαμηλά επίπεδα της σημερινής συνεδρίασης μετά τη δήλωση του Εκπροσώπου των ΗΠΑ για το Εμπόριο, Ρόμπερτ Λαϊτάιζερ, ότι δεν θέλει να αλλάξει το οικονομικό σύστημα της Κίνας αλλά να περιορίσει τη ζημιά που προκαλεί στις ΗΠΑ και να ενθαρρύνει μεγαλύτερο ανταγωνισμό από ξένες εταιρείες.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζεται να επιβάλει δασμούς στην Κίνα, εάν η αμερικανική αντιπροσωπεία που κατευθύνεται προς το Πεκίνο δεν επιτύχει συμφωνία για την ανισορροπία στο διμερές εμπόριο.

Στοιχεία του Institute for Supply Management έδειξαν μία αύξηση του κόστους των πρώτων υλών για τις αμερικανικές εταιρείες, εν μέρει λόγω των δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο που επιβλήθηκαν από τον Τραμπ. Τα ίδια στοιχεία έδειξαν μία επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση