GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street - Έκλεισε με σημαντική άνοδο

Ράλι έκανε σήμερα η Wall Street, μετά το «πάγωμα» από τις ΗΠΑ και την Κίνα των εμπορικών διαφορών τους για να καταλήξουν σε μία ευ...

Ράλι έκανε σήμερα η Wall Street, μετά το «πάγωμα» από τις ΗΠΑ και την Κίνα των εμπορικών διαφορών τους για να καταλήξουν σε μία ευρύτερη συμφωνία, ενώ το κλίμα ενισχύθηκε επίσης από τις συμφωνίες εταιρικών συγχωνεύσεων, ύψους σχεδόν 28 δισ. δολαρίων.

Η ανακωχή προκάλεσε ευρύτερη άνοδο των αμερικανικών μετοχών, με τον Dow Jones να καταγράφει κέρδη πάνω από 1% και τον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 να σημειώνει νέο υψηλό ρεκόρ για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, αν και είχε χαμηλότερη επίδοση από τους δείκτες μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης. O Dow Jones ενισχύθηκε 1,2%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν κέρδη 0,7% και 0,5%, αντίστοιχα.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στήβεν Μνούτσιν, δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα συμφώνησαν να σταματήσουν τις απειλές τους για αυξήσεις των δασμών, ενώ η Κίνα εξήρε σήμερα τη σημαντική αποκλιμάκωση των εντάσεων.

Ο βιομηχανικός κλάδος του S&P σημείωνε άνοδο 1,7% πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης. Η μετοχή της Boeing, η οποία πουλά σχεδόν το ένα τέταρτο των εμπορικών αεροσκαφών της σε Κινέζους πελάτες, έκανε άλμα 3,5%, δίνοντας ώθηση στον Dow Jones.

Η μετοχή της General Electric σημείωσε άνοδο 2,7% λόγω της συμφωνίας ύψους 11,1 δις. δολαρίων συγχώνευσης της μεταφορικής εταιρείας της με την κατασκευάστρια σιδηροδρομικού υλικού Wabtec.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση