GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκλεισε με απώλειες η Wall Street

«Βουτιά» έκαναν την Τρίτη οι δείκτες τηςWall Street, εν μέσω ανησυχιών για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και της πτωτικής αν...

«Βουτιά» έκαναν την Τρίτη οι δείκτες τηςWall Street, εν μέσω ανησυχιών για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και της πτωτικής αναθεώρησης των προβλέψεων της JP Morgan για τα έσοδά της. Ο Dow Jones υποχώρησε 1,6%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν απώλειες 1,2% και 0,5%, αντίστοιχα. 

Η πολιτική κρίση στη Ρώμη και η απειλή που αυτή αποτελεί για το εγχείρημα του ευρώ προκάλεσαν τη στροφή των επενδυτών σε παραδοσιακά ασφαλή καταφύγια, όπως τα αμερικανικά ομόλογα, ωθώντας πτωτικά τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ και επιφέροντας ζημιές στις αμερικανικές τράπεζες.

Ο επικεφαλής της επενδυτικής και εταιρικής τραπεζικής της JP Morgan, Ντάνιελ Πίντο, προκάλεσε νέο κύμα πωλήσεων με τη δήλωση ότι τα έσοδα της τράπεζας για το δεύτερο τρίμηνο θα μείνουν σταθερά φέτος.

Η απόδοση των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς μειώθηκε στο 2,84% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Απριλίου.

Η Wall Street παρουσιάζει αύξηση της μεταβλητότητας από την αρχή του Φεβρουαρίου, λόγω των εμπορικών απειλών του προέδρου Τραμπ στην Κίνα και των ανησυχιών για τη Βόρεια Κορέα.

Η δήλωση του Πίντο οδήγησε σε πτώση κατά 4,6% της μετοχής της JP Morgan. Πτώση σημείωναν και οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών, καθώς μειώθηκαν κατά 1,9% οι τιμές του αμερικανικού αργού, εν μέσω προσδοκιών ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία μπορεί να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Πηγή ρεπορτάζ: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση