GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street: Έκλεισε με ισχυρή άνοδο

H Apple και άλλες τεχνολογικές εταιρείες οδήγησαν το ράλι που έκανε σήμερα η Wall Street καθώς οι χαμηλότερες του αναμενόμενου μισ...

H Apple και άλλες τεχνολογικές εταιρείες οδήγησαν το ράλι που έκανε σήμερα η Wall Street καθώς οι χαμηλότερες του αναμενόμενου μισθολογικές αυξήσεις στις ΗΠΑ τον Απρίλιο περιόρισαν τις ανησυχίες για μία ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed. Ο Dow Jones αυξήθηκε 1,4%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν κέρδη 1,3% και 1,7%, αντίστοιχα.

Η μετοχή της Apple εκτινάχθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 184 δολαρίων, μετά την ανακοίνωση της Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ ότι αύξησε τη συμμετοχή της στην κατασκευάστρια των iPhone. Η τιμή της μετοχής σημείωνε άνοδο 3,9% πριν το τέλος της συνεδρίασης και τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία ποσοστιαία κέρδη από τον Οκτώβριο του 2011. Ο τεχνολογικός κλάδος του S&P 500 σημείωνε τα μεγαλύτερα κέρδη στη συνεδρίαση με άνοδο 1,9%.

Μετά το άνοιγμα της αγοράς, οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν χαμηλότερα μόλις ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την απασχόληση, τα οποία έδειξαν ότι το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 3,9%, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο 17,5 ετών. Οι μετοχές, όμως, άρχισαν να σκαρφαλώνουν στη διάρκεια της συνεδρίασης. Επενδυτές ανέφεραν ότι τα στοιχεία για τη χαμηλή ανεργία, τα οποία από μόνα τους πιθανόν να υποδήλωναν πληθωριστικές πιέσεις από την πλευρά των μισθών, αντισταθμίστηκα από την αύξηση μόλις κατά 0,1% των μισθών τον Απρίλιο, η οποία ήταν χαμηλότερη των προσδοκιών.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι 11 μεγάλοι κλάδοι του S&P καθώς και οι 29 από τις 30 εταιρείες του Dow Jones.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση