GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση ΕΝΦΙΑ για το 15% των ιδιοκτητών προανήγγειλε ο Τσακαλώτος - Πόσοι θα πληρώσουν λιγότερα

Μειωμένος θα είναι ο ΕΝΦΙΑ για το 18% των ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ για την συντριπτική πλειονότητα και συγκεκριμένα το 67% των ιδι...

Μειωμένος θα είναι ο ΕΝΦΙΑ για το 18% των ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ για την συντριπτική πλειονότητα και συγκεκριμένα το 67% των ιδιοκτητών, θα παραμείνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, τις απαντήσεις αυτές έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Παράλληλα, ο υπουργός τους ενημέρωσε, ότι αύξηση θα δει το 15% των υπόχρεων στην καταβολή του Ενιαίου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, ποσοστό στο οποίο περιλαμβάνονται και λαϊκές γειτονιές, στις οποίες όμως η επιβάρυνση θα είναι 20 ευρώ το χρόνο.

Στο 15% των υπόχρεων των οποίων θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνονται και ιδιοκτήτες της Μυκόνου και της Σαντορίνης, όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, και τα ερωτήματα των βουλευτών, αν υπάρχει η δυνατότητα να διαπραγματευθεί με τους θεσμούς ώστε να μην περικοπούν από το 2019, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι "δεν είναι της ώρας αυτά".

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης και το θέμα τώρα πια, είναι η ρύθμιση του χρέους και η μεταμνημονιακή επιτροπεία. Όσον αφορά στη ρύθμιση του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών είπε, ότι στο πλαίσιο της ρύθμισης επιδιώκεται δεκαετής επιμήκυνση χωρίς αιρεσιμότητα.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση