GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: "Δεν θα έκανα δήλωση μετάνοιας για τη 17 Νοέμβρη..."

Ο "Λουκάς της «17Ν»", Δημήτρης Κουφοντίνας, μίλησε μέσα από τη φυλάκή στην Εφημερίδα των Συντακτών για την απεργία πείνας που κ...

Ο "Λουκάς της «17Ν»", Δημήτρης Κουφοντίνας, μίλησε μέσα από τη φυλάκή στην Εφημερίδα των Συντακτών για την απεργία πείνας που κάνει, επειδή δεν του δόθηκε άδεια και δήλωσε ότι "ούτως ή άλλως η χορήγηση άδειας δεν προϋποθέτει δήλωση μετανοίας. Ακόμα όμως κι αν προϋπέθετε, δεν θα την έκανα".
"Η απεργία πείνας μου αποτελεί το ύστατο μέσο που διαθέτω για να σταματήσει τώρα αυτή η απολύτως σκόπιμη και μεθοδευμένη "εκκρεμότητα". Αναφέρομαι σε "ρεβανσιστικό θεσμό" επειδή η ηγεσία της Δικαιοσύνης δεν ήθελε να πάρω άδεια για εντελώς τρομολαγνικούς λόγους και έκανε το κάθετι γι'αυτό. όταν δε οι δύο εισαγγελείς "δεν συνεμορφώθηκαν προς τα υποδείξεις της" τους κατήργησε παραβιάζοντας κάθε κανόνα στοιχειώδους αστικής νομιμότητας" αναφέρει.
"Ούτως ή άλλως η χορήγηση αδείας δεν προϋποθέτει δήλωση μετάνοιας. Ακόμα όμως κι αν προϋπέθετε, δεν θα την έκανα. Πρώτα απ' όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμειναν όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο. Στα ελαττώματά μου δεν περιλαμβάνεται η υποταγή στον εμπαιγμό και τους εκβιασμούς" δήλωσε.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποδίδει ευθύνες, για το γεγονός ότι δεν χορηγήθηκε άδεια, στην κυβέρνηση. "Οπωσδήποτε μέγιστη ευθύνη έχει και η κυβέρνηση όχι μόνο γιατί δεν κατήργησε τη διάταξη για το "εισαγγελικό βέτο", αλλά και επειδή επιλέγοντας την αρμονική συμβίωση με τη "δικαστική χούντα" γίνεται συνένοχη σε αυτό και πολλά αίσχη".
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

1 σχόλιο

  1. Ωχ μωρέ!

    Μας πρίζεται με τον Κουφό Ντίνα!

    ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΛΛΑ.... ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση