GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρέγκλινγκ: Συνέχιση μεταρρυθμίσεων - Χουλιαράκης: Με "μαξιλάρι" 18 δισ. θα βγούμε από το πρόγραμμα

Της Σίσσυς Σταυροπιερράκου Στην ανάγκη συνέχισης μεταρρυθμίσεων επέμεινε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στο συνέδρ...

Της Σίσσυς Σταυροπιερράκου

Στην ανάγκη συνέχισης μεταρρυθμίσεων επέμεινε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στο συνέδριο του Εconomist και τονίζοντας ότι η μεταμνημονιακή εποπτεία θα πρέπει να είναι σφικτή.

Επέμεινε στην ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων ενώ προανήγγειλε την εκταμίευση το απόγευμα της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τις αποφάσεις για το χρέος επανέλαβε ότι βρίσκονται στο τραπέζι με δύο βασικές, όμως προϋποθέσεις. Εάν χρειάζεται να γίνουν ή θα γίνουν εφόσον ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Στάθηκε ξανά στην ανάγκη μείωσης των κόκκινων δανείων και ανέφερε ότι η έξοδος στις αγορές είναι εύθραυστη και για αυτό η χώρα πρέπει να προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις.

Χουλιαράκης: Με "μαξιλάρι" 18 δισ. θα βγούμε από το πρόγραμμα

Τρεις προϋποθέσεις πρέπει να τηρήσει η κυβέρνηση την μεταμνημονιακή περίοδο, ανέφερε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σταθερή δημοσιονομική πολιτική, δημιουργία μηχανισμού ασφαλείας, για τον οποίο είπε ότι στο τέλος του προγράμματος θα φτάσει τα 18 δισ. ευρώ και ελάφρυνση του χρέους.

Χωρίς πρόσθετα μέτρα το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, είπε ο κύριος Χουλιαράκης που συμμετείχε στην 22η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση