GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σούσουρο στην Πάτρα - 23χρονη φοιτήτρια της Νομικής στο εδώλιο... για τα μάτια ενός 30χρονου

Μία σοβαρή υπόθεση έφτασε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στα δικαστήρια της Πάτρας. Στο εδώλιο κάθισαν έξι άτομα (δύο γυναίκε...

Μία σοβαρή υπόθεση έφτασε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στα δικαστήρια της Πάτρας. Στο εδώλιο κάθισαν έξι άτομα (δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες) για κλοπή κατ' εξακολούθηση.
Βρέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου με την κατηγορία ότι ξεκινώντας από τη Μυρσίνη διέπραξαν 27 κλοπές σε σπίτια σε όλη την Ελλάδα, εφαρμόζοντας όπως είπε ο εισαγγελέας ένα «έξυπνο» και καλοστημένο σχέδιο.
Πώς δρούσε η ομάδα
Η ομάδα αποτελούνταν από άνδρες Ρομά αλλά και δύο γυναίκες που δεν ανήκαν στη φυλή. Η αρχή του σχεδίου εφαρμοζόταν με την αναζήτηση αγγελιών για σπίτια.
Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν το προς ενοικίαση σπίτι να βρίσκεται στην ίδια οικοδομή με το σπίτι που μένει ο ιδιοκτήτης του.
Μόλις έβρισκαν την κατάλληλη περίπτωση οι δύο γυναίκες έφταναν στο σπίτι με την πρόφαση ότι θέλουν να το δουν και να το νοικιάσου. Όση ώρα ο ιδιοκτήτης έδειχνε τα δωμάτια του σπιτιού στις δύο γυναίκες η υπόλοιπη ομάδα δρούσε ανενόχλητη στο σπίτι του ιδιοκτήτη.
Χρήματα και κοσμήματα η λεία τους
Ενώπιων του δικαστηρίου κατέθεσαν αρκετοί από τους παθόντες οι οποίοι αναγνώρισαν πρόσωπα ανάμεσα στους κατηγορουμένους.
Η 16χρονη που ακολούθησε τον 30χρονο ρομά και για χάρη του διέπραξε κλοπές ούσα πλέον φοιτήτρια της νομικής.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρέθηκε μία γυναίκα που στα 16 της χρόνια ερωτεύθηκε έναν 30χρονο ρομά (μέλος της ομάδας) και έφυγε από το σπίτι της προκειμένου να τον ακολουθήσει. Για τα μάτια του κατάληξε να συμμετέχει στις κλοπές αναλαμβάνοντας να απασχολήσει τα θύματα.
Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο δικηγόρος της, κ. Διαμαντόπουλος: Έχοντας νοσηλευθεί για διαφορετικές ψυχολογικές ασθένειες η βούληση της είχε μειωθεί και έγινε εύκολα πειθήνιο όργανο στα χέρια του συντρόφου της.
Αυτό το αναγνώρισε το δικαστήριο όπως αναγνώρισε και την ομολογία της και τον τρόπο που δρούσε αυτή η ομάδα. Είναι μία κοπέλα που προέρχεται από καλή οικογένεια. Δύο από τα μέλη της είναι στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας, ένα είναι πολιτικός μηχανικός.Μία αγαπημένη οικογένεια που προσπάθησε να φέρει πίσω το παιδί της.
Με μία σοφή απόφαση το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή της και της έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσει αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε συνθήκες ελευθερίας και να συνεχίσει τις σπουδές της.

Και η δεύτερη γυναίκα που συμμετείχε στην ομάδα διατηρούσε ερωτικό δεσμό με ρομά που ήταν μέλος της.
ΠΗΓΗ:thebest.g

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση