GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Στο 4% έπεσε ο ΣΥΡΙΖΑ (μετά τις Πρέσπες) σε Πέλλα, Κιλκίς και Σέρρες...

Σε Γόρδιο Δεσμό, που είναι πολύ δύσκολο να λυθεί και μάλλον θα χρειαστούν κάλπες για να «κοπεί», εξελίσσεται το πολιτικό πρόβλημα από τη...

Σε Γόρδιο Δεσμό, που είναι πολύ δύσκολο να λυθεί και μάλλον θα χρειαστούν κάλπες για να «κοπεί», εξελίσσεται το πολιτικό πρόβλημα από τη συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες για το θέμα των Σκοπίων. Αν και η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι η απόφαση του Eurogroup για το ζήτημα του χρέους μπορεί, ύστερα από μια «κολασμένη» εβδομάδα, να αλλάξει την ατζέντα, οι παρενέργειες είναι ήδη σοβαρότατες και η ζημιά τείνει να καταστεί μη ανατάξιμη. 

Οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται όλες αυτές τις ημέρες σε βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης, ορισμένες εκ των οποίων συνοδεύονται και από ακραίου τύπου αποδοκιμασίες όπως π.χ. κρεμάλες και υβριστικά συνθήματα, είναι ενδεικτικές του κλίματος που αρχίζει να επωάζεται. Ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα, όπου ο δείκτης ευαισθησίας είναι αυξημένος, το τοπίο μετατρέπεται σε «κρανίου τόπο» για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν πριν από την υπογραφή της συμφωνίας οι δημοσκοπήσεις αποτύπωναν ένα σοβαρότατο ρήγμα, οι κυλιόμενες που σύμφωνα με πληροφορίες της κυριακάτικης δημοκρατίας πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της εβδομάδας καταγράφουν πραγματική κατάρρευση. Σε τρεις μάλιστα από τους πιο ευαίσθητους νομούς -Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών- τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέσει πλέον στα επίπεδα του 4% (!) όταν στις εκλογές του 2015 κυμαίνονταν από 29 – 33%.

Η κατακρήμνιση αυτή, έστω κι αν από πολλούς εκλαμβάνεται ως συγκυριακή, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί στρατηγική βλάβη και ότι οι χειρισμοί στο Σκοπιανό απειλούν να μεταβληθούν στον πολιτικό και εκλογικό «τάφο» του. Μπορεί ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, -ο οποίος έθεσε την υπογραφή του μαζί τον ομόλογό του Ν. Δημητρόφ στην επίμαχη συμφωνία- να διατείνεται ότι διαθέτει δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν στο 47% τους συμφωνούντες, αλλά η πραγματικότητα αποδεικνύεται πολύ πιο οδυνηρή.

Ο σκληρός κομματικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζει όντως ιδιαίτερο πρόβλημα αφού ανέκαθεν υποστήριζε λύσεις ακόμη και με σκέτο το όνομα «Μακεδονία». Οι τεράστιες διαρροές παρατηρούνται από το εκλογικό σώμα που μετακινήθηκε τα τελευταία χρόνια αντιδρώντας στις προηγούμενες μνημονιακές κυβέρνησης αλλά δίχως να έχουν αμβλυνθεί τα πατριωτικά του ανακλαστικά. Γι αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν με την εκλογική τους βάση οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές. Κατά την ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας -που επί της ουσίας αφορούσε το θέμα των Σκοπίων- το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, δημιουργήθηκε μάλιστα μίνι κρίση στα παρασκήνια της Βουλής με δύο εξ' αυτών. Ο εκλεγόμενος στο Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης και ο εκ Σερρών Μάρκος Μπόλαρης (που ήταν στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης το 2015) προσήλθαν να (κατα)ψηφίσουν δυσανασχετώντας και κατόπιν ειδικής «κινητοποίησης». Λέγεται επίσης ο κ. Κοτζιάς είχε μαζί τους και έντονο λεκτικό επεισόδιο. Προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ είναι και η βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου έξω από το γραφείο της οποίας ακολούθησαν ισχυρές αποδοκιμασίες.

Σε άλλη κατηγορία υπάγεται η Θεοδώρα Τζάκρη καθώς η εκλογική της δύναμη στην Πέλλα προέρχεται κυρίως από τους λεγόμενους «δίγλωσσους» της περιοχής, όπως συμβαίνει στην Φλώρινα με τον βουλευτή Κώστα Σέλτσα ο οποίος, παρά τη μετέπειτα διάψευσή του, έσπευσε να δώσει αμέσως συνέντευξη στη γερμανική υπηρεσία της Deutsche Welle ως «εθνικός Μακεδόνας» και στη «μακεδονική» γλώσσα. Το περιστατικό αυτό δεν θεωρείται μάλιστα και τόσο αθώο ή αφελές. Από παράγοντες της περιοχής εκφράζονται σοβαροί φόβοι ότι -πέρα από την επιδίωξη ορισμένων να απευθυνθούν εκλογικά στη δεξαμενή αυτή υποδαυλίζοντας όμως επικίνδυνες αντιθέσεις στους τοπικούς πληθυσμούς- θα επιχειρηθεί να αναζωπυρωθεί προσεχώς και θέμα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα στον απόηχο της συμφωνίας των Πρεσπών. Ένα τέτοιο θέμα εθεωρείτο ανέκαθεν ανύπαρκτο για τη χώρα μας, γι αυτό άλλωστε και στο παρελθόν είχε αποτύχει παταγωδώς η εκλογική εμφάνιση του «Ουράνιου Τόξου» που το προπαγάνδιζε.

Εν μέσω αυτού του γενικότερου κλίματος, όσο κι αν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του, κάθε συζήτηση περί εκλογών μοιάζει πλέον αυτοκτονική αν δεν υπάρξουν τουλάχιστον κάποιες προϋποθέσεις διορθωτικών κινήσεων σε άλλα μέτωπα που να δημιουργούν την ελπίδα ανάκαμψης. Από την άλλη πλευρά η κατάσταση στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχει βαρύνει αρκετά λόγω των προβλημάτων στους κόλπους των ΑΝΕΛ. Η στάση που θα τηρήσει μάλιστα ο Π. Καμμένος όσον αφορά τη συμφωνία περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Αν η πρότασή του για αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων γινόταν δεκτή, αυτό θα μπορούσε να προσφέρει μια σχετική «διέξοδο» καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να στηθούν κάλπες και επομένως να κληρονομήσει το πρόβλημα της επικύρωσης της συμφωνίας, όπως στη συνέχεια και της εφαρμογής, η επόμενη Βουλή και κυβέρνηση.

Το ερώτημα που προς το παρόν γεννάται είναι πότε χρονικά θα έρθει αυτή η κρίσιμη στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Κοτζιάς φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί ότι η «ώρα μηδέν» θα σημάνει περί τον Νοέμβριο ενώ άλλοι θεωρούν ότι θα είναι τους πρώτους μήνες του 2019. Όπως διαμορφώνεται πάντως το σκηνικό, για τον Π. Καμμένο είναι πλέον πολύ δύσκολο έως αδύνατο να καταψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας αλλά να συνεχίσει να στηρίζει και να μετέχει στην κυβέρνηση. Με δεδομένο λοιπόν ότι η ΝΔ αρνείται να μπει στο δίλημμα και δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες τη συμφωνία, τα ενδεχόμενα που προκύπτουν είναι δύο. Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αυτή τη στιγμή 145 βουλευτές, θα αναζητήσει και θα βρει προσωρινά στήριξη για μια νέα πλειοψηφία 151 εδρών στο Ποτάμι και στο χώρο των ανεξαρτήτων, είτε με αφορμή το εθνικό θέμα σχετικά με τα Σκόπια θα ενεργοποιήσει τη συνταγματική διάταξη και θα προκηρύξει τις εκλογές...
Ανδρέας Καψαμπέλης

3 σχόλια

  1. 4% είναι πολύ ..αλλά δεν πειράζει κάνει ομοιοκαταληξία με το "στα 4" που έλεγε ο καμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ (ΕΕ-ΝΑΤΟ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ; Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ/ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΒΟΘΡΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (είτε "Χρέος" λέγεται είτε Σκόπια!)! Για βοήθεια Σας για να καταλάβεται ακούστε το Ασμα: "Και λέγε λέγε λέγε λέγε ο Χριστιανός Τρελάθεικα και από τα πολλά Σου λέγε λέγε.. και Ύστερα λένε πως φταίει ο..!"


    Αυτά έχει η Ζωή εάν σε Διοικούν Αποικιοκράτες και Το "Πολιτικό" Σου Σύστημα Είναι και "Είσαι" πατενταρισμένος Λακεδοραγιάς!

    Η Υποτακτικότητα Η Υποτέλεια Η Υποδούλωση Εμπεριέχει από την "Φύση" Της Την Αντιεπιστημονικότητα Την Ανικανότητα Την Αθλιότητα Την Ανθελληνικότητα και Αυτό που Εμφανίζεται Δημόσια και Κοινωνικοεθνικοπολιτικά ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΌΣΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΘΕΣΜΟΥΣ"!

    Αυτή η Σαπίλα η Βρωμίλα η Βοθρύλα Δεν Εμφανίστηκε "Κεραυνός Εν Αιθρία" εν μια Νυχτί!

    Είναι μια Διαδικασία Επίμονη και Επίπονη για την Φιδοποίηση και Σκουλικοποίηση μιας Κοινωνίας και δή της Ελληνικής! Μια Εξίσου Επίπονη και Επίμονη Διαδικασία για εκόλαυση Τόσο Του Πολιτικού Φιδιού όσο και της φράσης "Μάταια Ματεώτης τα Πάντα Ματεώτης"!

    Όλο το Πολιτικό και Πολιτειακό Λακεδοραγιάδικο Σύστημα Είναι Σε Εξαναγκασμό Αποδοχής Του Ψεύδους ΤΟΥ Αντιεθνικού Αυτοκαταστροφικού Ψεύδους! Το 1922 το 1974 δεν Είρθε από ... Εξωγήινες λανθασμένες Πολιτικές αλλά Λακεδοραγιάδικες Αντιλήψεις και Πράξεις Των Αποικιοκρατούμενων Λακεδοραγιάδων!

    Όποιος Μιλά και διαλαλεί σαν τον Τελάλη την Μέγιστη "Συναίνεση" την Μέγιστη "Συνεννόηση" την Μέγιστη "Συμφωνία" Επί Συγκεκριμένων Εθνικών Ζωτικών Θεμάτων (Παράδοση του Ορου/Λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ΔΙΑΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!


    ΑΛΛΩΣΤΕ Στο ΣΗΜΕΡΑ που ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΥΒΙΑ ΚΑΙ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΙΜΑ (βλ. Τουρκία για Αιγαίο Θράκη Λωζάνη βλ. Αλβανία για Β. Ηπειρο/"Τζαμουριά") ΕΜΑΣ ΏΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΑ των Σκορπίων! ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ! "ΑΥΤΟΙ" ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΕΛΟΥΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΛΛΟΙΩΤΡΙΚΑ/ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ όπως η Κατρουλού τις Κυλλώτες της! Και για ΟΣΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΛΕΝΕ ότι τους έχουν "Αναγνωρίση" τόσοι! Θυμίζουμε Στα Σκουλικοραγιάδικα ότι: α) Διαμάχη Γαλλίας-Αγγλίας β) Γερμανίας-Γαλλίας .. ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ γ) ΚΙΝΑΣ-ΤΑΪΒΑΝ/ΦΟΡΜΟΖΑ η ΚΙΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΝ ΟΗΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ οι Yankees Στον ΟΗΕ!



    ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΑΙ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΙ ΛΟΓΩ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΕΣ!


    .. και Εσείς μιλάτε για τα Ξεράσματα του κάποιου Κυρίτση; Αυτός και Αυτοί ΟΛΟΙ Τους Ζούνε στην Εικονική περιβολή Των Ξένων Εργοδοτών Τους! Από "ΣΥΝΟΣΤΙΣΜΟ στην Σμύρνη" σε παραχώρηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ/ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ Σε Αλλοπρόσαλα Συνοθηλεύματα! Μα ακόμη και για τα "Επίσημα Ναζοί" της Αποικίας Μας την Χρυσή Αυγή (=Χίτλερ Αντολφ/Χ.Α.) ο Führer Τους Αναγνώριζε για Ελλάδα μόνο την Πελοπόννησο και μόνο την Αθήνα/Πειραιά ούτε καν Αττική!
    Και ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΩ σε Μια Αποικία που ηγούνται οι Διαχειριστές μιας Ξένης Εξουσίας οι Λακεδοραγιάδες "Μας" να Ακούμαι Εμετικά Ξεράσματα!



    ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟ ΛΕΜΕ:


    ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΏΣ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΕΛΙΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΜΑΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ/ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!)!

    Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.. ΧΡΗΕΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΙΣ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΏΣ.. ΚΑΛΥΜΜΑ!

    Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ "ΚΟΜΜΑΤΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΑΝ ΥΠΟΠΤΟΣ!

    ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ-ΟΠΩΣ στην ΚΑΤΟΧΗ!



    ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΡΟΣ/ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΘΗΛΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΡΠΙΩΝ!



    ΠΡΟΤΑΣΗ: ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΓΙΑ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να γυρίσει σε ποσοστά επί Αλαβάνου ο ΣΥΡΙΖΑ, για να δει η Ελλάδα άσπρη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση