GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΟΝΟΨΗΦΙΟΣ λόγω "Μακεδονικού"! 9,1% ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα...

Στις 14,4 μονάδες διευρύνθηκε η διαφορά της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, από τις 10,3 τον Μάρτιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ε...

Στις 14,4 μονάδες διευρύνθηκε η διαφορά της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, από τις 10,3 τον Μάρτιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc,η οποία ξεκίνησε την Τρίτη και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, εν μέσω εξελίξεων για το Μακεδονικό, ενώ χαρακτηριστικά στη Βόρειο Ελλάδα το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος έχει συρρικνωθεί στο 9,1%. 

Επτά στους δέκα πολίτες θεωρούν κακή τη συμφωνία και καλούν την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

Το κυβερνών κόμμα υποχωρεί στο 14%, που είναι το μικρότερο ποσοστό που συγκεντρώνει μετά τον Μάιο του 2017 που έκλεισε τη δεύτερη αξιολόγηση με υποσχέσεις για ανάκαμψη της οικονομίας.
Η επίδραση του Μακεδονικού στην προαίρεση των ψηφοφόρων φαίνεται να είναι έντονη, κρίνοντας από την εντυπωσιακή απόσταση που χωρίζει την επίδοση της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα (27%) από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκεντρώνει το ισχνό και μονοψήφιο ποσοστό του 9,1%. 
Το κυβερνών κόμμα κρατάει κάποιες δυνάμεις στην Κρήτη και στο Αιγαίο με 19,2%, αλλά και εκεί υπολείπεται σαφώς της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πρωτεύει με 25%.

Το σκηνικό για τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, όπως αποτυπώνεται στην έρευνα που διενεργήθηκε για το «Θέμα», παραμένει μάλλον αμετάβλητο. Το Κίνημα Αλλαγής με 6,5% (-0,5% από την έρευνα της Marc τον περασμένο Μάρτιο) διατηρεί οριακά την τρίτη θέση, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 6,3% (-0,1%), το ΚΚΕ 5,5% (-0,1%) και η Ενωση Κεντρώων 2,4% (+0,1%).

Στο 1,5% παραμένουν οι ΑΝΕΛ, ενώ, ανοδικά δείχνει να κινείται μόνο η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, με 1,5% (+0,5%), ενώ ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Εθνική Ενότητα κυμαίνονται στο 1%. Σε ελαφρά άνοδο είναι, τέλος, η αδιευκρίνιστη ψήφος, που φτάνει στο 30,1% (αποχή 6,5%, άκυρο - λευκό 7,3% και αναποφάσιστοι 16,3%).

1 σχόλιο

  1. Ποιοι είναι οι Έλληνες Προδότες που επιτρέπουν την Τουρκική οικονομική διείσδυση
    στην Ελλάδα;
    Ποιοι είναι οι Έλληνες Προδότες που επιτρέπουν την Τουρκική οικονομική διείσδυση
    στην Ελλάδα;

    Κανείς δεν ξέρει ότι αυτό συνεπάγετε πολιτισμική, πολιτική και στρατιωτική διείσδυση;

    Κανείς δεν ξέρει ότι αυτό συνεπάγετε πολιτισμική, πολιτική και στρατιωτική διείσδυση;

    Κανείς δεν ξέρει ότι αυτό συμβάλει στην καταράκωση του Εθνικού φρονήματος Ελληνίδων και Ελλήνων;

    Κανείς δεν ξέρει ότι αυτό συμβάλει στην καταράκωση του Εθνικού φρονήματος Ελληνίδων και Ελλήνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση