GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aπάντηση της "ISI Hellas" και της "Θεών Αισθητήρες" σε δημοσίευμα του Βήματος

Aπάντηση εξέδωσαν οι εταιρείες ISI Hellas και Θεών Αισθητήρες σχετικά με σημερινό δημοσίευμα του Βήματος με τίτλο: "Ο κ. Καμμένος, η...

Aπάντηση εξέδωσαν οι εταιρείες ISI Hellas και Θεών Αισθητήρες σχετικά με σημερινό δημοσίευμα του Βήματος με τίτλο: "Ο κ. Καμμένος, η αναβάθμιση των F-16 και οι εγχώριοι εταίροι".
Στην ανακοίνωσή της η ISI Hellas τονίζει μεταξύ άλλων: " Όπως είναι γνωστό από Ελληνικά και Διεθνή δημοσιεύματα, η ISI (Interoperability Systems International) Ελλάς ανέλαβε την ανάπτυξη και παράδοση του Τακτικού Συστήματος Αποστολής, στα πλαίσια του προγράμματος του εκσυγχρονισμού των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Η ικανότητα της εταιρίας μας για την συμμετοχή της στο συγκεκριμένο έργο, αξιολογήθηκε τόσο τεχνικά όσο και οικονομικά ενδελεχώς και συμβασιοποιήθηκε με βάση το δίκαιο και λογικό των τιμών, από τις Αμερικάνικες αρχές (Αμερικανικό Ναυτικό) και την εταιρία Lockheed Martin, σύμφωνα με τις διαδικασίες και τους νόμους της Αμερικανικής Κυβέρνησης και των διακρατικών συμφωνιών. Το ποσό της συμβάσης είναι σημαντικά μικρότερο των 50 εκ. Ευρώ από αυτό που αναφέρεται στο δημοσίευμά σας. Η ISI Ελλάς έχει παραδώσει σε πελάτες / Κυβερνήσεις του εξωτερικού παρόμοια τακτικά συστήματα Διοίκησης και Ελέγχου (Command and Control) και είναι από τις λίγες παγκοσμίως εταιρίες που εμπλέκονται στην ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων".
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ISI Hellas
"Κύριε Διευθυντά,
Για την έγκυρη ενημέρωση, τόσο τη δική σας όσο και των αναγνωστών της εφημερίδας σας, σχετικά με το δημοσίευμα της Κυριακής 3ης Ιουνίου, με τίτλο: «Ο κ. Καμμένος, η αναβάθμιση των F-16 και οι εγχώριοι εταίροι», αλλά και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας διευκρινίζουμε τα εξής:
⦁ Όπως είναι γνωστό από Ελληνικά και Διεθνή δημοσιεύματα, η ISI (Interoperability Systems International) Ελλάς ανέλαβε την ανάπτυξη και παράδοση του Τακτικού Συστήματος Αποστολής, στα πλαίσια του προγράμματος του εκσυγχρονισμού των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Η ικανότητα της εταιρίας μας για την συμμετοχή της στο συγκεκριμένο έργο, αξιολογήθηκε τόσο τεχνικά όσο και οικονομικά ενδελεχώς και συμβασιοποιήθηκε με βάση το δίκαιο και λογικό των τιμών, από τις Αμερικάνικες αρχές (Αμερικανικό Ναυτικό) και την εταιρία Lockheed Martin, σύμφωνα με τις διαδικασίες και τους νόμους της Αμερικανικής Κυβέρνησης και των διακρατικών συμφωνιών. Το ποσό της συμβάσης είναι σημαντικά μικρότερο των 50 εκ. Ευρώ από αυτό που αναφέρεται στο δημοσίευμά σας. Η ISI Ελλάς έχει παραδώσει σε πελάτες / Κυβερνήσεις του εξωτερικού παρόμοια τακτικά συστήματα Διοίκησης και Ελέγχου (Command and Control) και είναι από τις λίγες παγκοσμίως εταιρίες που εμπλέκονται στην ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων.
⦁ Η ISI Ελλάς δεν υπήρξε, ούτε είναι υποκατασκευαστής της ΕΑΒ.
⦁ Η ISI Ελλάς δεν έχει αναλάβει καμία σύμβαση σε Ελλάδα ή το εξωτερικό για διόπτρες νυκτός. Συνεπώς οι αναφορές αυτές στο δημοσίευμα σας οδηγούν τους αναγνώστες σας σε λανθασμένα συμπεράσματα.
Με πελάτες σε περισσότερες από δώδεκα χώρες του εξωτερικού στον χώρο της άμυνας και της ασφάλειας και τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσονται από Έλληνες επιστήμονες και μηχανικούς, η ISI Ελλάς αποδεικνύει συνεχώς ότι και οι Ελληνικές εταιρείες στον χώρο αυτό μπορούν να είναι εξίσου ανταγωνιστικές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο Εξωτερικό.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, με σκοπό τη διαφύλαξη του κύρους της εφημερίδας σας και της αλήθειας των πληροφοριών".
Η Θεών Αισθητήρες υπογραμμίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της: "Προξενεί απορία η καταφανέστατη προσπάθεια σύνθεσης αναληθειών και αυθαίρετης παράθεσης ανακριβειών, μόνο και μόνο για να δημιουργηθούν ψευδείς εντυπώσεις σε βάρος εταιρειών της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Με έωλους υπαινιγμούς και καμία αποκάλυψη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Θεών Αισθητήρες
"Για την πλήρη ενημέρωση, τόσο τη δική σας όσο και των αναγνωστών της εφημερίδας σας, σχετικά με το δημοσίευμα της 3.6.2018 για την αναβάθμιση των F-16 και τους εγχώριους εταίρους και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
Προξενεί απορία η καταφανέστατη προσπάθεια σύνθεσης αναληθειών και αυθαίρετης παράθεσης ανακριβειών, μόνο και μόνο για να δημιουργηθούν ψευδείς εντυπώσεις σε βάρος εταιρειών της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Με έωλους υπαινιγμούς και καμία αποκάλυψη.
Θα σταθούμε μόνο στα σημεία που «χρησιμοποιείτε» τη Θέων Αισθητήρες και που είναι απολύτως ενδεικτικά της τακτικής αλλοίωσης της πραγματικότητας που χρησιμοποιήθηκε. Κάνετε αναφορά στο θέμα της απόκτησης διοπτρών, κάτι το οποίο «πρωτοανακάλυψε» η εφημερίδα του Ομίλου σας «Τα Νέα», στις 31.7.2017 και για το οποίο η εταιρεία μας έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις, καταρρίπτοντας τις ψευδείς πληροφορίες. Καλέσαμε τότε, μάλιστα, την εφημερίδα στο εργοστάσιό μας να δει επί τόπου τις συμβάσεις, αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε. Ωστόσο σήμερα, εσείς κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας, επιμένετε στην αναπαραγωγή ψεύτικων πληροφοριών.
Επιπλέον, σχετικά με την αναφορά στο Λονδίνο και τα συναφή, παντελώς αναληθή που αναφέρονται, η παρουσία της εταιρίας μας και του κ. Χατζημηνά, αφορούσε την συμμετοχή και μόνο, της Θέων Αισθητήρες στη διεθνή έκθεση DSEI που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 12-15 Σεπτεμβρίου 2017. Η Θέων Αισθητήρες συμμετείχε μαζί με άλλες ελληνικές αμυντικές εταιρίες των οποίων τα περίπτερα επισκέφθηκε η ελληνική, επίσημη αντιπροσωπία και ο Υπουργός Άμυνας, όπως είθισται άλλωστε, κάθε φορά. Είναι ξεκάθαρο πως κι εδώ έχουμε να κάνουμε με σκόπιμες και επαναλαμβανόμενες ψευδείς αναφορές και λεκτικούς ακροβατισμούς, για τη δημιουργία εντυπώσεων και προσπάθεια σύνδεσης ασύνδετων γεγονότων και ισχυρισμών.
Κύριε Διευθυντά,
Με σεβασμό στο δημοσιογραφικό έργο, αλλά και με πλήρη βεβαιότητα για το άδικο και το αναληθές των αναφορών, ζητούμε τη δημοσίευση της απάντησής μας και την άμεση διάψευση του δημοσιεύματος. Αντιλαμβάνεστε πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να απαντούμε με στοιχεία, ματαίως όπως διαπιστώνουμε και παρόλα αυτά να αναπαράγονται τα ίδια ψεύδη. Γι’ αυτό και επιφυλασσόμεθα για τη χρήση παντός νομίμου δικαιώματός μας, καθώς η αδικαιολόγητη εμμονή σας υποδεικνύει πως, μάλλον, υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση