GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Δεν εμπιστευόμαστε αυτήν την κυβέρνηση πουθενά - Όταν διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας πρέπει να ανησυχούν όλοι οι Έλληνες - BINTEO

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στη βουλή, κατά την συζήτηση επί της προτάσε...

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στη βουλή, κατά την συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης.
«Στις 23 Μαΐου ζήτησα εδώ στην Βουλή την άμεση διενέργεια εκλογών γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οδηγεί τη χώρα σε έναν επικίνδυνο δρόμο, σε αδιέξοδο. Ο λαός έχει δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον του. Δεν είναι δυνατόν να βρεθεί μπροστά σε τετελεσμένα με τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνετε για λογαριασμό του» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.
«Είναι αυτονόητο ότι δεν εμπιστευόμαστε αυτή την κυβέρνηση ούτε στην οικονομία, ούτε στους θεσμούς, ούτε στην Κοινωνική πολιτική, ούτε στην ασφάλεια, ούτε στις διαπραγματεύσεις, ούτε στα εθνικά θέματα. Πουθενά και για κανένα θέμα» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Όπως είπε, οι συσχετισμοί στη Βουλή έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους συσχετισμούς στην κοινωνία. «Αποτελείτε μια θλιβερή μειοψηφία . Η Κυβέρνησή σας αποδεικνύεται ανίκανη και επικίνδυνη. Δεν διαλύσατε μόνο το σήμερα, ναρκοθετείτε και το αύριο. Η περίφημη καθαρή έξοδος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα 4ο μνημόνιο χωρίς χρήματα με την υπογραφή σας κ. Τσίπρα» .
«Είναι αυτονόητο ότι δεν εμπιστευόμαστε την Κυβέρνηση, ειδικά στα εθνικά θέματα. Όπου αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικίνδυνη, με διγλωσσία, με προχειρότητα, με επιπολαιότητα, με αναποτελεσματικότητα. Την ώρα μάλιστα, που η Ελλάδα και ο Ελληνισμός αντιμετωπίζει υπαρκτές και κλιμακούμενες απειλές από την Τουρκία με επεκτατικές βλέψεις στο Αιγαίο» τόνισε και συμπλήρωσε:
«Η συγκυρία ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή για τα Εθνικά συμφέροντα, η Κυβέρνηση όμως δεν την αξιοποίησε. Οι χειρισμοί της στην υπόθεση με τα Σκόπια ήταν λανθασμένοι. Διέπραξαν το αδίκημα του κομματισμού. Δεν επεδίωξαν ουσιαστικό διάλογο με τα άλλα κόμματα. Μπορούσαν να έχουν διαμορφώσει ένα εθνικό πλαίσιο. Κοινό πλαίσιο που θα εξασφάλιζε διαπραγματευτική δύναμη για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας. Ζητήσαμε πολλές φορές τη σύγκλιση του συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να συμβάλλουμε και αρνήθηκαν συστηματικά. Προχώρησαν μόνοι τους , εν κρυπτώ τη διαπραγμάτευση. Και τώρα προχωρούν στην υπογραφή, χωρίς να εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση ούτε καν την σύμφωνη γνώμη του συγκυβερνήτη τους.
Ο κ.Τσίπρας έχει όλη την ευθύνη για το αποτέλεσμα των επιλογών του, γι αυτή τη συμφωνία με τα Σκόπια, για το διχασμό που έχει προκαλέσει στην Ελληνική κοινωνία».
Όπως είπε, το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερό στη θέση του για βιώσιμη και αμοιβαία αποδεκτή λύση. «Με αντικειμενικότητα μιλήσαμε για τα θετικά της συμφωνίας, αλλά ταυτόχρονα αποκαλύψαμε τα αρνητικά σημεία, τις γκρίζες ζώνες και τις παγίδες που περιλαμβάνει. Ο δικός μας λόγος, οι δικές μας θέσεις δεν είναι στο ίδιο μήκος κύματος με το άκριτο ναι και τις θριαμβολογίες της Κυβέρνησης».
«Ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη με τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες τους, δεν επέτρεψαν διαχρονικά σε κανέναν να στιγματίσει τον Πατριωτικό Λόγο, την Εθνική ευαισθησία και την πατριωτική αγωνία εκατομμυρίων Ελλήνων με το στίγμα της Ακροδεξιάς και της Εθνικιστικής πατριδοκαπηλίας» πρόσθεσε και σε αυτό το σημείο καταδίκασε απερίφραστα, την πρόκληση σε βάρος του πολιτεύματος από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Στη συνέχεια η κ. Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Η δική μας ψύχραιμη φωνή δεν έχει σχέση με τους αφορισμούς και τις καταστροφολογίες της Νέας Δημοκρατίας. Διαχρονικά και τότε που οι οιωνοί ήταν οι καλύτεροι, εσείς κύριοι της ΝΔ, μέσα από τις λαθεμένες θέσεις, τις συνεχείς υπαναχωρήσεις, τις μεταμορφώσεις σας, μετατρέψατε τους εσωκομματικούς σπαραγμούς σας , σε μια παρατεταμένη κρίση για το θέμα της FYROM. Ο δικός μας λόγος δεν είναι στο ίδιο μήκος κύματος με το άκριτο όχι και τις αλόγιστες αρνήσεις της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι στο ίδιο μήκος κύματος με το εθνικιστικό και ακροδεξιό ντελίριο παραγόντων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη Ν.Δ. σε αυτό το κρίσιμο εθνικό ζήτημα είναι όλοι Μαζί ενωμένοι αν και αναφέρονται σε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις.
Όλοι Μαζί και ανεύθυνοι γιατί δεν αναλαμβάνουν τις ιστορικές τους ευθύνες για το ζήτημα αυτό. Αν όμως κάποιος βάλει στη σειρά δηλώσεις, προτάσεις, πρωτοβουλίες και πράξεις στελεχών της Ν.Δ., αναλόγως με την εποχή, τότε καταλαβαίνει το αλαλούμ της Παράταξης, μιας παράταξης «Μπαμπούσκα».
Στο κυνήγι της εξουσίας και του κομματικού συμφέροντος, ο κ. Μητσοτάκης με τις υπαναχωρήσεις δεν συνέβαλλε στη διαμόρφωση Εθνικής γραμμής. Έδωσε έτσι άλλοθι στον κ.Τσίπρα να πορευθεί μόνος του σε όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης».
Στο Κίνημα Αλλαγής, είπε, πιστεύουμε στη λύση αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση στο θέμα των Σκοπίων. «Η συμφωνία που παρουσίασε η κυβέρνηση δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση. Έχει θετικά σημεία που ανταποκρίνονται στο πλαίσιο που έχει θέσει το Κίνημα Αλλαγής, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα.
Η υλοποίηση της όμως, δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, αλλά αποκλειστικά από τις ενέργειες της γειτονικής χώρας. Υπάρχει αβεβαιότητα, υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις που είναι άγνωστο εάν και πότε θα επιλυθούν, ενώ οι δεσμεύσεις ξεκινούν άμεσα.
Εκτός από τις αβεβαιότητες υπάρχουν αρνητικά σημεία και προβλήματα που μπορεί να απομακρύνουν την προοπτική μιας βιώσιμης και εθνικά επωφελούς λύσης.
Τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ελλάδας συνδέονται με την αρμονική συνύπαρξη με την οντότητα της FYROM, με την προϋπόθεση όμως ακύρωσης κάθε αλυτρωτικής αναφοράς τους. Γι αυτό πιστεύουμε ότι η συμφωνία πρέπει, να αλλάξει, να βελτιωθεί, πριν να είναι αργά» είπε και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να μην βιαστεί να προχωρήσει στις υπογραφές.
«Αξιοποιήστε κ. Τσίπρα την στάση μας και διεκδικείστε επιτέλους να μπει τέλος στον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας.Αυτό επιβάλλει το εθνικό καθήκον έστω και την ύστατη ώρα. Υπάρχουν τρία- κυρίως σημεία που είναι ιδιαίτερα προβληματικά και πρέπει να αλλάξουν. Η αναθεώρηση του συντάγματος των Σκοπίων πρέπει να περιλαμβάνει την προσαρμογή της εθνικότητας και της γλώσσας σύμφωνα με την νέα ονομασία. Επιπλέον υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα με τον συγχρονισμό των διαδικασιών. Η επιστολή πρόσκλησης για την ένταξη στο ΝΑΤΟ πρέπει να σταλεί, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τα Σκόπια ώστε να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας» τόνισε η κ. Γεννηματά.
Δυστυχώς για μια ακόμα φορά ο κ Τσίπρας απέδειξε ότι όταν διαπραγματεύεται πρέπει να ανησυχούμε όλοι οι Έλληνες…Βεβαίως θα τον κρίνει η ιστορία σε μελλοντικούς χρόνους, άλλα πριν από την ιστορία στον παρόντα χρόνο, τώρα, θα τον κρίνει με την ετυμηγορία του ο Λαός, οι Έλληνες πολίτες.
Φοβάται και αποφεύγει την έκφραση της βούλησης του λαού και τις εκλογές . Εκεί το όχι του λαού δεν μπορείτε να το κάνετε ναι. Όμως η ώρα της κρίσης πλησιάζει. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.
Έρχεται η ώρα του λαού και η καταδίκη, η δική σας και του συγκυβερνήτη σας, που σας κρατά στην εξουσία σαν δεκανίκι θα είναι βαριά και αμείλικτη» κατέληξε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση